Şapka çıkaralım

İspanya'ya öyle bir baskı uyguladılar ki ilk yarıda Del Bosque'nin ekibi değil tiki taka yapmak, Kuzey İrlanda kadar bile pas organizasyonu oluşturamadı.

NTV Spor 28 Haz 2016
Şapka çıkaralım

2012 Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaşmıştı İtalya ve İspanya.

Prandelli yönetiminde beklenmedik şekilde finale çıkan İtalya, rakip bile olamamıştı İspanya'ya. Tiki taka derken 4'lük olup çıkmıştı İtalya.

4 yıl sonra bu kez Antonio Conte yönetiminde İspanya'nın karşısına çıktı İtalya.

İspanya'ya öyle bir baskı uyguladılar ki ilk yarıda Del Bosque'nin ekibi değil tiki taka yapmak, Kuzey İrlanda kadar bile pas organizasyonu oluşturamadı.

İtalyan orta sahası kaptığı her topla pozisyon üretmeye başladı. İspanyol'lar biraz olsun denge sağlamaya çalışırken İtalyan golü geldi. Candreva'nın yokluğuna rağmen İtalyan orta sahası müthiş çalıştı. Giaccherini, Parolo ve özellikle de ileride Eder harikalar yarattı.
 
İkinci yarı başında İspanya, Aduriz'in girişiyle Daha gazla pas yapmaya başladı.

Geride olmanın verdiği içgüdüyle İtalya'yı kendi yarı alanına hapsetmeye başladılar. Iniesta, Fabregas ve Silva nihayet oyunun içine girdiler.

Conte'nin buna yanıtı Thiago Motta oldu. 65'ten sonra İspanya'nın daha fazla hücum ettiği ama İtalyan kontrolünde bir maç oldu. Buffon, 38 yaşına rağmen müthiş kurtarışlar yaptı.

Conte, kaba bir savunma futbolu yerine akordeonda benzer bir alan savunmasıyla top kapmayı tercih ediyor. Agresif bir hücuma dönüşüyor kazanılan toplar.

Belki de bu yüzden Conte, Chelsea'nin tercihi oldu. Bu yüzden de Dünya Kupası şampiyonu Almanya için çeyrek finalde kara kara düşünme zamanı.

İspanya ise 3 büyük turnuva başarısının ardından gelen ikinci hayal kırıklığı ile birlikte bir şeyleri değiştirme noktasına geldi.