Neyi çok seversen...

Bırakın da rahat rahat eğlensin insanlar! En doğal haklarını 2 günlük dünyada gasp ediyorsunuz; takımlarınızıda yetim bırakıyorsunuz sahada!

NTV Spor 16 Eyl 2014
Neyi çok seversen...
Futbol, futbol için  midir, yoksa  taraftar  için  mi?
 
Passolig ile bu sorunun sorulmasına ramak kaldı Türkiye'de. Siz hiç seyircisiz konser, katılımcısı olmayan tören, organizasyon vs gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü iptal edilir.
 
Bir diğer seçenek de az katılımcının olması. Siz hiç herhangi bir konserde törende koca bir statta 2. hafta  maçlarındaki gibi tribünlerde  az insan gördünüz mü? Bir avuç insan ne der o kadar büyük bir alana! İptal edilmedi diyelim organizasyon; coşku ve eğlence birbirine sarılmış yerlerde ağlıyor olur.
 
Pardon  birşey sorabilir miyim? Siz futbolu alıp nereye koydunuz acaba?  Konserden herhangi bir sergiden, x aktivitesinden ya da y organizasyonundan ne farkı var futbolun? Hepsi bir oyun bir aktivite biz rahatlayalım diye düzenlenmiyor mu bunların? Siz  futbolun kategorisini değiştiriyorsunuz bu ülkede. Kağıthane Vergi Dairesi'ne bağlı bir birim mi futbol?
 
Ne söyleyeceğinizi biliyorum. O kadar seviyoruz ki herşeyi zorlaştırmayı. Dersimiz güvenlik. Bunun tek yolu bu mudur? Herşey denendi olmadı böyle mi çözülecek?
 
Artık futbolun futbol için olduğunu kabul edin bu ülkede. Sporun keyfine insanların ulaşabilmesi için o kartı geçtim, bankaya bile bir ücret ödemek zorunda olduklarını kabul edin çünkü Passolig için şartlarınızdan biri bu ve bunu dayatıyorsunuz!
 
Sporu o kadar soyutluyorsunuz ki diğer eğlence türlerinden; ne peki spor? Taraftar yok statta, zaten televizyonda izlemek için de yok abonelik, yok para! Eee?
 
Bu ülkede futbol, futbol içindir!
 
Ülkemizde beceremediğimiz futbol organizasyonlarımızı bir kenera bırakıp; bugün Şampiyonlar Ligi havasına girmeye çalışacağız. Yani daha keyifli bir organizasyondan keyif alabilmek için yine bir sürü çile çekeceğiz.
 
“Kusura bakmayın bu gülü seven dikenine katlanır”lık bir durum değil; Bu “hayatta neyi çok seversen o senin imtihanındır” sözünün tam karşılığı!
 
Bırakın da rahat rahat eğlensin insanlar! En doğal haklarını 2 günlük dünyada gasp ediyorsunuz; takımlarınızıda yetim bırakıyorsunuz sahada!