Bir anda tüm havayı değiştirdi

Kampın ilk transferi Quaresma, bir anda tüm havayı değiştirdi. Üç hafta öncesine kadar Beşiktaş taraftarının aklının ucundan bile geçmeyen 'Quarema'nın geri gelme ihtimali' neredeyse 10 gün içinde gerçekliğe kavuşmuştu.

NTV Spor 04 Ağu 2015
Bir anda tüm havayı değiştirdi

Beşiktaş 20 Temmuz'da başladığı Avusturya kampını tamamladı...
 
Siyah beyazlılarda Ricardo Quaresma, Rhodolfo ve Mario Gomez'in transferleri kampın öne çıkan gündem maddesi oldu.
 
Kampın ilk transferi Quaresma, bir anda tüm havayı değiştirdi. Üç hafta öncesine kadar Beşiktaş taraftarının aklının ucundan bile geçmeyen 'Quarema'nın geri gelme ihtimali' neredeyse 10 gün içinde gerçekliğe kavuşmuştu. Taraftar ve camia 'Dönüşünün muhteşem olup olmayacağını' tartışırken, nam-ı diğer Q7 siyah beyazlı eşofmanları ile trivelalara başlamıştı bile..
 
Almanya kampında Şenol Güneş'in hücum çalışmaları, Beck ve Tosic'in performanları, Oğuzhan ve Cenk Tosun'un hazır hali konuşulurken, Avusturya'da 10 gün boyunca Quaresma fırtınası esti. 7 numarayı Gökhan Töre giydiği için forma numarası artık 17 olan Portekizli'deki farklılığın sadece sırtında yazan rakam olmadığı da günler ilerledikçe daha net anlaşılmaya başlandı. Antrenmanlardaki konsantrasyonu, kendini takımdan üstün görmeyen hali ve daha istekli olması yeni sezonda farklı bir Quaresma olacağını işaret ediyor.
 
Rhodolfo kampın ikinci transferi oldu. Her ne kadar Quaresma transferinin gölgesinde kalsa da, Beşiktaş yıllardır aradığı stoperi buldu. Sert, hava toplarına hakim, pozisyon bilgisi olan, tecrübeli, uzun ve isabetli paslarla oyun kurabilen Brezilyalı defans oyuncusu formayı şimdiden giydi.
 
Mario Gomez, Quarema'dan sonra kampın havasını değiştiren ikinci oyuncu oldu. Sadece 3 gün takım ile zaman geçiren Alman golcünün hazır ve sağlıklı oması teknik heyeti mutlu etti. Beşiktaş'a, Türkiye'ye ve ülke futboluna uyumunu kısa sürede sağlar ise siyah beyazlı takımın kilit oyuncularından biri olacaktır.
 
5 hazırlık maçı yapan Beşiktaş'ta dikkat çeken diğer bir isim ise Cenk Tosun'du. Maçlarda ve antrenmanlarda attığı gollerin yanı sıra kampın tamamında dikkat çeken bir performans sergiledi. Oğuzhan, Gökhan Töre, Kerim Frei, İsmail Köybaşı, Alexander Miloseviç kamp süresinde dikkat çeken diğer oyuncular oldular. Sosa'nın durgun haline sakatlığı da eklenince verimli bir kamp geçiremedi.
 
Ve Şenol Güneş.. Beşiktaş'ın başında 1 ayı geride bıraktı. Oyuncular artık 'Şenol Hoca'yı' tanıyor ve ne istediğini biliyorlar. 1 aylık kamp boyunca savunmaya yönelik antrenman sayısı bir elin parmaklarını geçmezken, günün özel menüsü kamp boyunca hücum oldu. Kanat ortaları, duran topların olumlu kullanımı, rakip ceza sahasına en kısa sürede gidilmesi, oyunu rakip sahada oynamaya çalışmak, savunma oyuncularının hücuma katılımı ve pozisyonları golle sonuçlandırılması tecrübeli teknik adamın en önem verdiği konular oldu. Oyuncularına maç içinde sürekli yer değiştirmelerini ve doğru pas tercihlerinde bulunmalarını her antrenmanda tekrarlayan Güneş, hazırlık maçlarında 4-2-3-1 sistemini tercih etti. Sezonun genelinde de siyah beyazlıların bu sistem ile mücadele etmesi tahmin ediliyor.