Beşiktaş'ın futbolu abartıldı mı?

Beşiktaş’ın ilk hafta aldığı heyecan verici galibiyetten sonra Trabzonspor mağlubiyetiyle futbolseverler acaba Beşiktaş’ın futbolu fazlaca abartıldı mı diye sormaya başladı.

NTV Spor 23 Ağu 2015
Beşiktaş'ın futbolu abartıldı mı?

Beşiktaş'ın ilk hafta aldığı heyecan verici galibiyetten sonra Trabzonspor mağlubiyetiyle futbolseverler "Acaba Beşiktaş'ın futbolu fazlaca abartıldı mı" diye sormaya başladı. Bence bu soru ancak maçı izlemeyenlerin sorusu olabilir.
 
Beşiktaş geçen yıla nazaran kesinlikle değişmiş ve gelişmiş bir futbol oynuyor. Tabii ki sorunsuz bir takım olduğunu kimse söylemez.
 
Mersin deplasmanından sonra Trabzonspor gibi çok daha iyi bir orta sahayla ve sert bir savunma anlayışıyla karşılaşınca Beşiktaş orta sahası, özellikle Oğuzhan, ilk haftaya göre daha etkisiz göründü.
 
Trabzonspor'da ise başka bir hikaye var. Şota Kasımpaşa'daki değil Kayserispor'daki takımı Trabzonspor'da yaratabilirse, Trabzonspor ligin en önemli aktörlerinden biri olabilir. M'bia, N'doye, Cavanda, Okay Yokuşlu hepsi faydalı olacak gibi görünüyor. Özellile Yusuf ve Okay bu takımın geleceği. Çok istekli ve yetenekliler.

Trabzonspor'un artılarını sayalım ama Trabzonspor bu maçı analiz ederken Gökhan Töre ve Quaresma'ya kesinlikle teşekkür etmeli. Gökhan'ın kaçırdığı pozisyonda top sağ ayağına geldiği için vurmayıp düzeltmek istedi. Bu anlaşılabilir ama topu düzeltmek için çok zaman harcadı.

Gol kaçabilir ama Quaresma'nın yaptığını anlamak zor. Ali Palabıyık ligin en iyi hakemlerinden biri olabileceğini gösteriyor. Düdüğünü gösterdikten sonra Quaresma topa vurunca sarı kart göstermekten başka çaresi kalmamıştı. Quaresma soğukkanlılığını kaybedip maç konsantrasyonu içinde hata yaptı. Ama asıl hatası ilk gördüğü sarı karttı. Quaresma bu tür kartları daha önce de sık sık görüyordu, bu konudaki kötü huyu maalesef değişmemiş.

Cenk Tosun belki gol atamadı ve yerini Gomez'e bıraktı belki ama maçın iyileri arasındaydı. Gomez gibi bir transferin onu yerinden edeceği kesin, fakat bu rekabetten Beşiktaş kesinlikle kazançlı çıkacak.

Trabzonspor eksikliklerini kapatmış bir görüntü veriyor. N'doye golde verdiği pas ve ilerde topu tutmasıyla bu oyunun en kilit parçası olacağını gösterdi.

Bu iki takımın dün oynadığı futbolu görünce beklediğimizin çok daha üzerinde bir lig izleyeceğimiz fikrine kapılıyorum. Bunun önündeki tek engel oyunun çok fazla faullerle kesilmesi. Yıllardır ligin en önemli problemi taktik haline gelen bu fauller azaltılabilirse seyir zevki çok artacak.