"Teknik ekibin takdirini topladı"

6 aylık bekleme süresinin ardından artık Barcelona formasını resmi maçlarda giyebilecek olan Arda Turan, Katalan ekibinin teknik heyetinin takdirini toplamış durumda.

NTV Spor 06 Oca 2016
"Teknik ekibin takdirini topladı"

FIFA'nın Barcelona'ya uyguladığı iki sezonluk transfer yasağının ortadan kalkmasıyla Katalan ekibinin formasını artık giyebilecek olan Arda Turan'ın durumu gayet iyi.

NTV Spor'a konuşan İspanyol basın mensuplarından alınan bilgilere göre; milli futbolcumuz Arda Turan şu ana kadarki idmanlarda Barcelona teknik ekibinin takdirini toplamış durumda. Arda uzun bir oynamama döneminin ardından belki 90 dakika oynayacak durumda değil ama teknik direktör Luis Enrique, milli futbolcumuzu takıma hızlıca adapte etmek istiyor. Luis Enrique çalışmalarda Arda'yı hem orta sahada Iniesta ve Rakitiç'in yerlerinde hem de ileri üçlüde Neymar veya Suarez'in yerinde deneme şansı buldu.

Iniesta ve Rakitiç'in performansı son dönemde hayli yüksek. Arda'nın bu iki isimden birinin yerini alması hiç kolay olmayacak ama Iniesta'nın bu formu bir sezon daha sürdürüp sürdüremeyeceğinden de kimse emin değil. Luis Enrique sürprizleri seven bir teknik adam. Takımının ilk 11'ini maça birkaç saat kala oyuncularına açıklıyor. Yani şu ana kadar Arda da bu akşamki Espanyol maçında ilk 11'de oynayıp oynamayacağını öğrenemedi; sadece kadroda olduğunu biliyor.

ARDA, ESPANYOL'U SEVİYOR!
Espanyol tarihsel olarak Barcelona'nın önemli rakiplerinden biri. Barcelona şehrinin iki takımı arasındaki maçlar ciddi bir gerilim altında geçiyor. Hafta sonu ligde Espanyol'un sahasında oynanan karşılaşma 0-0 bitmişti. Bu karşılaşmada iki takım toplam 8 sarı kart gördü. 8 sarı kartın 5'ini gören Espanyol savunmasının nerdeyse tamamı maçı sarı kartlarla tamamladı. Espanyollu oyuncular Barcelona'ya karşı daima sert oynuyor. Kupadaki bu maç Espanyol'a karşı olmasaydı, Katalan medyasının ortak fikri Arda'nın kesinlikle ilk 11'de sahaya çıkacağı yönündeydi. Ancak Arda'nın yedek olarak başlayarak sonradan oyuna girmesi de kuvvetli bir ihtimal.

Bu arada Arda için Espanyol'un ayrı bir önemi var. Arda, Atletico Madrid'deki ilk sezonunda attığı 3 golü de Espanyol'a karşı kaydetti. Hatta 11 Aralık 2011'de Arda'nın La Liga'da attığı ilk gol de Espanyol'a karşı. Umarım Arda aynı başarıyı bu sefer Barcelona formasıyla yaşar ve Nou Camp'ta kalıcı olmak için ilk adımı atar.