Ayakta kalan boksör kazanacaktı

Galatasaray için bu maç, Formula 1'deki sert virajlardan biri gibiydi. Bu virajı geçemedi.

NTV Spor 20 Nis 2015
Ayakta kalan boksör kazanacaktı

Trabzon'da iki iyi takım karşı karşıya geldi.
 
İlk 40 dakika Trabzonspor'un daha iyi oyunu skoru da yakalamasını sağladı.

40 dakikadan sonra Galatasaray, Türk Telekom'da gibi tek kale oynadı. Önde baskının, o yüksek temponun Galatasaray'ı yoracağı belliydi.

70'den sonra Trabzonspor yeniden üstün oynamaya başladı. Psikolojik savaştan Trabzonspor karlı çıktı. Trabzonspor ligin zirvesini belirleyecek en güçlü takımlardan.

Galatasaray için bu maç, Formula 1'deki sert virajlardan biri gibiydi. Bu virajı geçemedi. Trabzonspor ilk 40 dakikadaki ve son 15 dakikadaki futboluyla galibiyeti hak etti. İki takım da pres yaptıkları bölümlerde üstün oynadılar. Trabzonspor'un ilk 40 dakika yağtığı pres, Galatasaray'ı çok yıprattı. Önde baskı için daha sonra da efor sarf etti. İki de sakatlık verince ve Trabzon'un taze oyuncuları da girince yorgunluk baş gösterdi.

Hamit ve Burak Yılmaz sakatlıkları nedeniyle zorunlu olarak çıktılar. Hamza Hoca, ikinci yarının başındaki Olcan-Yasin değişikliğini erken yaptı. Burak Yılmaz sakatlanınca 67'den sonra değişliklik hakkı kalmayan Galatasaray fiziğinden değil, kalbinden oynadı.

Pandev, Umut, Emre ve Olcan'ın maçın son bölümlerinde nerede oynadığı belli değildi. Sistem takımının dışına çıkan Galatasaray'da yorgunluğun da etkisiyle şuursuzluk başladı.

Ayakta kalan boksör kazanacaktı. Galatasaray'ın son raund için gücü kalmadı. Değişiklik hakkı da olmayan yorgun Galatasaray karşısında Trabzonspor ayakta kaldı.