Maçın sırrı dönen topları almaktı

Galatasaray'ın birinci görevi dönen topları almak olunca, Bruma-Umut değişikliği çok faydalı oldu. Yanlış stratejiyi doğru stratejiye çeviren Hamza Hamzaoğlu çok doğru bir hamle yaptı

NTV Spor 27 Nis 2015
Maçın sırrı dönen topları almaktı

Gaziantepspor savunması ceza sahasına gömüldü ama rakibini ceza sahasına gömen Galatasaray oldu. İkinci yarı Yasin'i oyuna alan Hamza Hoca, sistemini değiştirmedi. Daha sonra 0-0'a giden oyunda Umut-Bruma değişikliği ile tek forvete döndü. Böylece Gaziantepspor'un pres karşısında dan-dun vurarak uzaklaştırdığı her topu almaya başladılar. Hamza Hamzaoğlu, maç 0-0 bitse tek forvete döndüğü için çok eleştirilecekti. Futbol işte böyle bir oyun. Gaziantepspor son 20-25 dakika kalabalık ve pres yapan Galatasaray karşısında tamamen kendi ceza sahasında oynamak zorunda kaldı.

Galatasaray'ın birinci görevi dönen topları almak olunca, Bruma-Umut değişikliği çok faydalı oldu. Yanlış stratejiyi doğru stratejiye çeviren Hamza Hamzaoğlu çok doğru bir hamle yaptı. Çünkü maçın sırrı dönen topları almaktı. Galatasaray son 25 dakika itibarıyla haklı bir galibiyet aldı. Son 25 dakika dışında Galatasaray'ı beğenmedim.

Melo, insanüstü bir şekilde sahalara döndü. Bu takımı ne kadar sevdiğini mücadelesiyle bir kez daha gösterdi. Bu kadar önemli bir ameliyat olduktan sonra sahaya dönüş sürecindeki profesyonellik anlayışı çok büyük saygıyı hak ediyor. Herkesin bildiği problemleri olmasa Brezilya Milli Takımı'nda oynayabilecek bir oyuncu. Kritik maçlar öncesinde de Melo'nun dönüşü çok önemli bir avantaj.

Son yarım saatlik bölümde Galatasaray, Sneijder olsaydı keşke dedirtti. Gaziantepspor, 0-0'ı iyi oynayan bir takım. Problem çözücü oyuncun yoksa coşkulu seyircine rağmen böyle takımlara karşı uyur gidersin. Buna rağmen Galatasaray, oyunu kalabalık bir orta sahayla rakip ceza sahasına yıkarak, pres yaparak ve dönen topları alarak kazandı.

Burak Yılmaz bence bugün gol atamamasına rağmen etkiliydi. En az dört pozisyona girdi. Burak Yılmaz'ın kaderi eleştirilmek. Durup duruken top ona gelmiyor. Gol kaçıran oyuncuyu skor ne olursa olsun eleştirmem. Türkiye'de bu kadar iş yapıp da bu kadar eleştirilen futbolcu görmedim.

Galatasaray, kupa maçında rotasyon yapmazsa haftaya çok zorlanır. Oyuncular müthiş efor sarf etti. Özellikle Emre Çolak'ın son bölümlerde ne kadar yorulduğu her halinden anlaşılıyordu.