Anadolu Efes, şansını kullanamadı

THY Euroleague play-off çeyrek final serisinin son maçında 15 sayı fark yakalayan lacivert-beyazlı takım, ikinci yarıdaki kötü oyunuyla rakibine 82-72 mağlup oldu.

NTV Spor 26 Nisan 2013 - 21:22

THY Euroleague play-off çeyrek final serisinin son maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımına konuk olan Anadolu Efes, ilk yarıdaki avantajını kullanamadı ve rakibine 82-72 yenildi.

Mücadelenin 15. dakikasında 15 sayılık fark yakalayan lacivert-beyazlı takım, ikinci yarıda rakibinin savunması karşısında zorlandı. İlk yarıda 41 sayı üreten Anadolu Efes, ikinci yarıda 31 sayıda kaldı. Rakibine ilk yarıda 33 sayı şansı veren lacivert-beyazlı ekip, ikinci yarıda 49 sayı yiyerek karşılaşmadan 82-72 mağlup ayrıldı ve 10-12 Mayıs'ta İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dörtlü Final şansını yitirdi.

OYUNCULAR VE TEKNİK HEYET BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI
Karşılaşmadan mağlup ayrılan Anadolu Efes'in teknik heyeti ve oyuncuları, kaçan Dörtlü Final şansı sonrası büyük üzüntü yaşadı.

Maçın ardından moralsiz bir şekilde soyunma odasına giden lacivert-beyazlı takım, salondan da sessiz bir şekilde ayrıldı.

Mücadelenin ilk yarısının son dakikalarında Anadolu Efes'in hızlı hücumunda rakibin müdahalesiyle yerde kalan ve sakatlanan Jordan Farmar, faul beklediği bu pozisyon sonrası hakemlere tepki gösterdi.

Tedavisi için kenara geldiği sırada tepkisini sürdüren Farmar'ı takım arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

Karşılaşmayı kazanarak Dörtlü Final'de mücadele hakkı kazanan son şampiyon Olympiakos'ta ise oyuncular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Maçın bittiğini düşünerek sahaya giren taraftarları güvenlik güçleri dışarı çıkardı. Karşılaşmanın bitmesinin ardından taraftarlar sahayı doldurdu.

Karşılaşmayı Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras da izledi.

MAHMUTİ: SONUÇTA ONLAR KAZANDI
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında çok kısa açıklamada bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, Olympiakos'u galibiyetinden dolayı kutladı.

Mahmuti, maçın belli bölümlerinde iyi oynadıklarını ancak Yunan ekibinin karşılaşmayı kazanmasını bildiğini kaydetti.