"Basketbolumuzu belli bir seviyeye çıkarmalıyız"

Anadolu Efes'in kaptanı Kerem Tunçeri, takım olarak bu sezon inişli çıkışlı bir performans ortaya koyduklarını belirterek, oynadıkları basketbolu belli bir seviyeye çıkartmaları gerektiğini dile getirdi.

NTV Spor 12 Aralık 2012 - 09:08

Kerem Tunçeri, bu sezon aralarına yeni oyuncuların katıldığını ve takımın başına yeni bir antrenörün geldiğini anlatarak, sistemlerinin oturması için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

THY Euroleague'de ilk etaptaki hedeflerini gerçekleştirerek, Top 16 turuna kalmayı başardıklarını vurgulayan Kerem Tunçeri, ''Yeni bir takımız ve yeni bir antrenörümüz var. Tabi, sistemin oturması ve oyuncuların adapte olması biraz zaman alacak. Hala inişli çıkışlı performansımız var ama oynadığımız basketbolu belli bir seviyeye çekmemiz gerekiyor. Euroleague'nde ilk hedeflerimizi gerçekleştirdik. Bundan sonraki maçlar daha zor olacak. Daha iyi olmak için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Milli basketbolcu, THY Euroleague'de temkinli olmaları ve her maçı önemsemeleri gerektiğinin altını çizerek, ''Bence şimdi son 8'e kalmak önemli. Birden, Dörtlü Final ya da şampiyonluğu konuşmaya gerek yok. İlk hedefimiz Top 16'ya kalmaktı, şimdi de son 8'e kalmak. Basamak basamak hedefe gitmek gerekiyor. Avrupa standartlarına göre yüksek bir bütçemiz var. Ama her şey bütçeyle olmuyor, sahaya çıkıp verdiğiniz mücadele takım olma olgusuyla beraber her şey meydana geliyor. İyi bir takımız var, kaliteli bir oyuncularımızın olduğunun farkındayız. Ama bunu sahaya koyup savaştığımız zaman bazı şeyler gelecek'' dedi.

''İSTEDİĞİM PERFORMANSI ŞU ANA KADAR SAHAYA KOYAMADIM''
Kerem Tunçeri, dizindeki sakatlık nedeniyle bu sezon istediği performansı sahaya koyamadığını söyledi.

Dizindeki ağrının hala devam ettiğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, ''Sezon başından beri dizimde bir sakatlık var, bu nedenle istediğim performansı şu ana kadar sahaya koyamadım. Bunun farkındayım ama sakatlığım tam olarak geçmedi, ağrılarım var. Tam olarak iyileştikten sonra kendi özel antrenmanlarımla forma giyeceğimi düşünüyorum. Fakat benim bireysel olarak ne oynadığım önemli değil, takım olarak kim ne katkı veriyor o önemli. Herkes kendi eksiğini kapatacak kapasitede ve bilinçte'' ifadelerini kullandı.

Kerem Tunçeri, Beko Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olduğunu dile getirerek, ''Ligimizde bütün takımlar birbirlerini yenebilecek kapasitede. Belki Avrupa'nın en iyi iki liginden biri. Bu da Türk basketbolunun geldiği noktayı gösteriyor. Biz Anadolu Efes olarak hep şampiyonluğa oynuyoruz. Kolay olmayacak, çok zorlu bir lig ama elimizden geleni yapacağız'' şeklinde görüş belirtti.