"FİNAL FOUR'DA NE OLDUĞUNU DÜŞÜNMENİN FAYDASI YOK"

Zeljko Obradovic'den NTV Spor'a özel açıklamalar...

NTV Spor 01 Ekim 2016 - 15:55
Haber Oluşturma: 01.10.2016 - 15:55 1.Güncelleme: 01.10.2016 - 17:02

Fenerbahçe Erkek Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, NTV Spor'dan İsmail Şenol'un sorularını yanıtladı.

İşte Obradovic'in kendisine yöneltilen sorulara verdiği cevaplar:

Euroleague'de bu sezon diğerlerine oranla daha farklı bir yıl olacak. Çünkü 30 haftalı bir lig söz konusu ve tüm maçların yoğunluğu fazla olacak. Önceki formatta olduğu gibi ilk turda önemsemeyeceğiniz bir maç yok. Bu format için neler hissediyorsunuz?
Bu formattan dolayı mutluyum. Çünkü önce hem bizim taraftarımız, hem de tüm Avrupa'daki basketbolseverler her takımın birbiriyle oynadığını görecek. Mesela geçen sezon Maccabi, Olimpiakos veya Barcelona ile oynamamıştık. Bu maçlar taraftarımızın izlemek istediği karşılaşmalar. Eminim basketbolseverler tüm takımları izlemek isteyeceklerdir. Kesinlikle çok farklı olacak.

Geçen sezon evinizdeki maçları süpürdünüz. Bu sezon işiniz daha zor olacak. Euroleague'de hiç iç saha maçı kaybetmediniz ve bu yıl işler daha farklı. Bununla ilgili ne söylersiniz?
Öncelikle şuna inanıyorum. Bunu düşünmek yanlış olur. En başından itibaren her maçı oynamaya hazır olmalı ve maç maç gitmelisiniz. Sadece bu şekilde başarabilirsiniz. Biz kendi salonumuzda oynanan maçları özel olarak görmüyoruz. Ben iç ya da dış sahada takımımı aynı şekilde oynarken görürsem mutlu olurum. Yani önemi yok. Tabii ki evimizde daha rahat hissediyoruz çünkü her maçta taraftarımızın harika desteğine sahibiz. Ancak bir kez daha söylemek gerekirse bu sezonun hedefi bir kez daha bir araya gelip, sezonun o anında olmak istediğimiz yerde olmak.

San Antonio Spurs antrenörü Gregg Popovich ile çok yakın arkadaş olduğunuzu biliyorum. Bu yaz onun verdiği bir antrenör seminerini izledim. Miami Heat'e karşı 3-2 öndeyken, altıncı maçta bir ribaundu alamadıkları için şampiyonluğu kaybetmişlerdi, hatırlarsınız. O seminerde o maç hakkında konuşurken, "O iki maçın her saniyesini hep birlikte izledik. Ben herkesin o acıyı yeniden yaşamasını istedim ki sorun çözülsün ve hatayı anlayalım. Kimseyi suçlamak için değil, biz bunu birlikte yaptık." dedi. Siz de geçen sezon şampiyonluğu bir ribaundla kaybettiniz. Spurs hikayesine çok benziyor. Siz takımınızla birlikte bununla nasıl baş ettiniz?
Final Four'u hatırlarsanız iki maç da uzatmaya gitmişti. Eğer uzatma oynuyorsanız iki tarafa da yakınsınız demektir. Kazanabilirsiniz de, kaybedebilirsiniz de. Herkes CSKA maçını hatırlıyor ama yarı finalde Laboral'e karşı da oldu bu. Bunu mutlaka aklımızda tutmalıyız fakat oradan çok uzağız. Çünkü yeni bir sezon var ve artık maç maç ilerlemeliyiz. Final Four'da ne olduğunu düşünmenin faydası yok. Biliyorum herkes bunu konuşuyor. Sezon öncesinde hemen herkes bana aynı soruyu soruyor. CSKA maçında kazanmaya ne kadar yakın olduğumuzdan bahsediyor. İyi de, fark burada zaten. Basketbol maçı bir ribaund, iyi bir savunma, iyi bir karar, iyi bir serbest atış demektir. Maçta hepsi önemlidir. Ancak final maçı oynayacak pozisyona gelmek hepsinden çok daha önemli.