"Hedefimiz Avrupa Kupası"

Kayseri KASKİ Kadın Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Ayhan Avcı, Avrupa Kupası’nı kazanmak ve Türkiye’de ilk 3’te yer almayı hedeflediklerini ifade etti.

NTV Spor 04 Mart 2013 - 12:18

Kayseri KASKİ Kadın Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Ayhan Avcı, "Hedefimiz Avrupa Kupası'nı kazanıp, Türkiye'de ilk üç içerisinde yer almak" dedi.

Ayhan Avcı, İdari Menajer Ahmet Bozbey, sporcular Tuğba Taşçı ve Nuria Martinez, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen "Yaşadığımız Kent Kayseri" programı kapsamında, lise öğrencileri ile biraraya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Avcı, Kayseri'de bayan basketbolunun 7-8 yıllık geçmişi olduğunu hatırlattı.

Anadolu'dan böyle başarılı bir kadın basketbol takımı olmasının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Avcı, özellikle son 3 senedir Kayseri KASKİ'nin oldukça fazla sesini duyurduğunu söyledi. Sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da başarılı olmak istediklerini ve bunu başarma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Avcı, "Hedefimiz Avrupa Kupası'nı kazanıp, Türkiye'de ilk üç içerisinde yer almak. Avrupa Kupası'nda üst üste final oynayan tek takımız. Bunun gururunu yaşıyoruz ama geçen yıl alamadığımız bir kupa var. Daha önce 'bu kupa Kayseri'ye gelecek' diyorduk. Şimdi statü itibariyle kupa ikinci maçta zaten verilmek üzere Kayseri'ye geliyor. Biz de sloganımızı 'kupa Kayseri'de kalacak' şeklinde değiştirdik. Bu uğurda da her şey yolunda gidiyor. Kupayı alacağız ve bir daha göndermeyeceğiz. Türkiye liginde de ilk üç içerisinde yer alarak bizim üstümüzdeki tüm takımları yenmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da şampiyon olmayı hedefliyoruz. Planlarımızı da bu doğrultu da yapıyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ SEYİRCİMİZ"
Lig ve Avrupa maçlarında taraftarın çok büyük desteğini aldıklarını ifade eden Avcı, "Özellikle 7 ve 14 Mart'ta Dinamo Moskova ile oynayacağımız Avrupa Kupası karşılaşmalarında en büyük avantajımız seyircimiz olacak. Çünkü Rusya takımlarının 5 bin kişilik salonları var. Ancak 100-150 kişilik taraftar grupları var. Erkekler basketbol liginde bile ancak derbi karşılaşmalarında salon doluyor. Biz 7-8 bin taraftar önünde maçlarımızı oynuyoruz. O nedenle en büyük avantajımız seyircimiz. Bundan dolayı da kendimizi çok şanslı görüyoruz. Dolayısıyla bu kupayı Kayseri'de bırakacağız" ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı Tuğba Taşçı, geçen yıl şanssız bir şekilde kaybettikleri Avrupa Kupası'nı bu yıl kazanacaklarına inandıklarını söyledi. Taşçı, Türkiye'de de hedeflerinin kupa olduğunu belirterek, "Avrupa maçlarının vermiş olduğu yorgunlukla kaybetmiş olduğumuz şanssız maçlar var. Fakat yine de hedefimiz Türkiye kupasını almak" dedi.

Nuria Martinez de, Amerika, Rusya, İspanya ve İtalya liglerinde oynadığını, bir sezondur da Türkiye'de olduğunu hatırlatarak, "Bu ligler arasında en zorlu ve en iyi lig Türkiye ligi. Biz de takım olarak çok iyiyiz ve Avrupa Kupası'nı almayı çok istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan Başantrenör Avcı ve sporcular Taşçı ile Martinez'e plaket taktim etti.