"Her geçen gün üstüne katıyoruz"

Anadolu Efes Başantrenörü Ufuk Sarıca, "Sadece kazandığımız için değil oyun olarak her geçen gün üstüne kattığımız için mutluyum" açıklamasında bulundu.

NTV Spor 10 Ekim 2011 - 15:23

Basketbolda, Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu maçında Pınar Karşıyaka'yı 90-65 mağlup eden Anadolu Efes'in başantrenörü Ufuk Sarıca, "Sadece kazandığımız için değil oyun olarak her geçen gün üstüne kattığımız için mutluyum" dedi.

Sarıca, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, iki günde aldıkları üst üste galibiyetlerden dolayı mutlu olduklarını, maçın farklı bittiğini ancak Pınar Karşıyaka'nın organize ve sert bir takım olduğunu söyledi.

Pınar Karşıyaka'ya yeni sezonda başarılar dileyen Sarıca, "Bugün daha canlı, daha diri olduğumuzu düşünüyorum. Dün, Türk Telekom karşısında yediğimiz 78 sayı rakibimizin ofansif kapasitesiyle ilgiliydi. Bugün daha iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Sadece kazandığımız için değil oyun olarak her geçen gün üstüne kattığımız için mutluyum. Bugünkü şut yüzdesi ve asist paylaşımı da takım görüntümüzü gösterdi. Sert müdafaamızla maçı kırdık. Bu maçı bırakıp son müsabakaya bakacağız." dedi.

Anadolu Efesli Cenk Akyol maçın daha zor geçeceğini beklediğini ancak ortaya koydukları mücadeleyle müsabakayı kolaylaştırdıklarını söyledi. Böyle oynamaya devam etmeleri halinde hedeflerine ulaşacaklarını ifade eden Cenk Akyol, bugün iyi müdafaa yaptığını, takımdaki herkesin görevini yapmaya çalıştığını belirtti.
        
HAKAN DEMİR: İLK YARI İYİ MÜCADELE ETTİK
Pınar Karşıyaka başantrenörü Hakan Demir ise ilk yarı iyi mücadele ettikleri müsabakada, Anadolu Efes'e karşı mağlup olduklarını söyledi.

Rakiplerinin kaliteli bir kadroya sahip olduğunu ve maça ağırlığını koyduğunu kaydeden Demir, "Maçın içinde kalamadık. Anadolu Efes'i tebrik ediyorum. Mücadele ettik ama kırılma noktasından sonra maça ortak olamadık. Maçın kırılma noktasında Anadolu Efes oyuncu kalitesini avantaja çevirdi. Amacımız buradan çıkmak. Yarınki Türk Telekom maçını kazanarak, yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Demir, denedikleri oyuncu Bowdry'nin kendi bütçelerine uygun bir oyuncu olduğunu belirterek, "Bir sıkıntımız yok. Bizimle devam edecek" dedi.

Pınar Karşıyakalı İlkan Karaman, ikinci devreye kadar iyi mücadele ettikleri oyunda daha sonra istediklerini yapamadıklarını, savunmada da yorgun düşünce çok sayı yediklerini söyledi.

Önlerinde Türk Telekom maçı olduğunu hatırlatan İlkan Karaman, "O maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.