Lebron James'ten Zlatan Ibrahimovic'e yanıt: Susmayacağım

LeBron James, kendisini eleştiren Zlatan Ibrahimovic'e yanıt verdi. James, politik aktivistliğinden vazgeçmeyeceğini ve susmayacağını söylerken İsveçli yıldızın 2018'de yaşadığı ırkçılığı dile getirdi.

NTV Spor 27 Şubat 2021 - 08:24
Haber Oluşturma: 27.02.2021 - 08:24 1.Güncelleme: 27.02.2021 - 10:58

LeBron James, 102-93 kazandıkları Portland Trail Blazers maçının ardından politik duruşu nedeniyle kendisini eleştiren 'e cevap verdi.

'ın yıldızı, Ibrahimovic'in konudan dışarıya saptığını ve sosyal adaletsizliğe karşı aynı şekilde hissetmediğini söyledi.

'da top koşturan Zlatan Ibrahimovic, LeBron James'i, "O bir fenomen ancak statü sahibi kişilerin siyaset hakkında konuşmalarından hoşlanmıyorum. Futbol oynuyorum ve en iyi yaptığım iş bu. Politikacı değilim. Eğer öyle olsaydım o zaman siyaset yapardım. Ünlü isimlerin yaptığı hatalardan birisi bu. Benim için belli konulardan kaçınmak ve yaptığının en iyisini yapmak her zaman daha iyidir. Aksi halde bazı şeyleri yanlış yapma riskiyle karşı karşıya kalırsınız" sözleriyle eleştirmişti.

36 yaşındaki oyuncu, "Yanlış olan şeyler hakkında susmayacağım. Kendi insanlarıma söz verdim. Eşitlik, sosyal adaletsizlik, ırkçılık ve sistematik seçmen baskınlığı gibi bizim halkımıza karşı olan durumlar hakkında konuşuyorum. Neler olduğunu biliyorum. Çünkü aynı şeyleri bir okulda yaşayan 300 kişiden fazla çocuk var. Onların seslerini duyurmaya ihtiyacı var ve ben buradayım. Her şeyi aydınlatmak için platformumu kullanmaya devam edeceğim. Sadece spora odaklanmamın hiçbir yolu yok, çünkü bu platformun ve sesimin ne kadar güçlü olduğunu anlıyorum" dedi.

İsveç'te doğan Zlatan Ibrahimovic'in babasının Bosnalı, annesinin Hırvat olduğunu ve 2018'de yaşanan olayları bildiğini söyleyen James, "İsveç'te, soyadı geleneksel soyadı olmadığı için ırkçılığa uğrayan ve benimle aynı şeyleri söyleyen kendisiydi. Çok eğitimli bir zihinle konuşuyorum. Bunları söylemek için yanlış kişi sayılabilirim. Çünkü ödevlerimi yapıyorum." diye konuştu.