NBA'de sezon planlaması belli oldu

Corona virüs nedeniyle Disney World'de devam edecek NBA'de sezon planlaması belli oldu. Organizasyon yönetimi, play-off dışında kalan takımlari kısa süre içinde Orlando'dan göndermeyi planlıyor.

NTV Spor 12 Haziran 2020 - 18:50

'in Orlando'da yeniden başlatacağı sezonun detayları ortaya çıkmaya başlıyor.

ESPN'in haberine göre, 22 takımla devam edecek sezonda 53 gün içinde 14 takım elenecek ve 67 gün sonunda sadece 4 takım şampiyonluk için mücadele edecek.

8 normal sezon maçı sonrası 6 takımın eleneceği planlamada 8. sıradan play-off'a girebilmek için oynayacak takımlar, 35-40 gün içinde Orlando'dan ayrılacak.

Konferans finallerinin en fazla 82 gün sonunda tamamlamak isteyen organizasyon yönetimi, NBA finallerini 30 Eylül'de başlatacak.

Takımlar 9-11 Temmuz'da Orlando'da kampa girecek ve karantina sonrası resmi antrenmanlar 30 Temmuz'da başlayacak.

Mücadele edecek 22 takım, kampa en fazla 17 oyuncu getirebilecek. Play-off'larda 13 oyuncu kadroda olacak, pozitif vaka görülmesi ihtimaline karşı 2 oyuncu da tribünde bekleyecek.

Takımlar bu süreçte sözleşmesini tamamlamış serbest oyuncuları kadrolarına katabilecek. Ancak bu sezon NBA'de oynamayan uluslararası oyuncularla sözleşme imzalanmasına izin verilmeyecek.

Orlando'nun dışında kalan 8 takım ise transfer dönemini aktif geçirebilecek.

NBA, geçtiğimiz günlerde nedeniyle ertelenen sezonun 31 Temmuz'da 22 takımla Orlando'daki Disneyland'de devam edeceğini açıklamıştı.