Ömer Faruk Yurtseven: Bana çok yardımcı oluyorlar

Ömer Faruk Yurtseven, NBA'deki ilk yılında takımdaki tecrübeli oyuncuların kendisine çok yardımcı olduğunu açıkladı.

NTV Spor 20 Aralık 2021 - 10:21

'de Doğu Konferansı ekiplerinden forması giyen , takımındaki tek çaylak oyuncu konumunda. ABD basınında bir röportaj veren Yurtseven, takımdaki tecrübeli oyuncuların ona çok yardımcı olduğunu açıkladı.

Takımın veteranlarından Kyle Lowry ve PJ Tucker'ın saha içinde bizzat onu yönlendirdiğinin altını çizen Yurtseven, takımın resmi oyuncu kadrosunda bulunan, fakat parkeye çıkmaktansa takımda soyunma odası liderliği yapan 41 yaşındaki Udonis Haslem'in de gelişimi için çok uğraştığını söyledi: "Özellikle Bam Adebayo'nun parmağını sakatlamasının ardından rotasyonda daha fazla süre almaya başladım ve bu süreçte Haslem üzerime çok daha fazla titredi. Onun mentorluğu bana inanılmaz yardım ediyor. Antrenmanlardayken bana ribaund için pozisyon alma konusunda yardımcı olmaya çalışıyor ve hala sapasağlam. Yaşını düşününce bu inanılmaz."

TIKLAYIN:

Bam Adebayo ve Dewayne Dedmon'ın ardından Miami'de rotasyonun 3. pivotu konumunda olan 23 yaşındaki oyuncu, Adebayo'nun sakatlığına bağlı olarak en erken ocak ayı ortasına kadar parkelerden uzak kalacak olması ile beraber daha fazla süre almaya başladı.

Yurtseven, 3 Aralık'ta Indiana'ya karşı 12 sayı ile, 17 Aralık'ta da Orlando'ya karşı 12 ribaund ilile bu kategorilerde NBA kariyerinin en yüksek seviyelerine ulaştı.