Orduspor gözünü çeyrek finale dikti!

Kadınlar Eurocup 2. tur ilk maçında deplasmanda Nymburk'a 76-72 mağlup olan Orduspor, rövanşta rakibini yenerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.

NTV Spor 12 Ocak 2016 - 11:04

Kadınlar Eurocup 2. tur ilk maçında deplasmanda Nymburk'a 76-72 mağlup olan Orduspor, perşembe günü yapılacak rövanşta rakibini en az 5 sayı farkla yenerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor.
     
Başantrenör Levent Deringöl, gazetecilere yaptığı açıklamada rakipleriyle 7 Ocak'ta oynadıkları ilk maçta 4 sayı farkla yenildiklerini hatırlattı. Orduspor açısından asıl hedefin ikinci maç olduğunu belirten Deringöl, "Rakibimizi 4 sayının üzerinde yenmemiz durumunda adımızı çeyrek finale yazdıracağız" dedi.     

Deringöl, Eurocup'nda çeyrek finale yükselmeyi çok istediklerini ifade ederek, "Bunun için elimizden geleni yapacağız. En büyük avantajımız sahamızda ve taraftarımızın önünde ikinci maçı oynamamız" diye konuştu.     

Saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini vurgulayan Deringöl, "Daha önceki maçlarda taraftarımızın desteğinin ne kadar önemli olduğunu görmüştük. Aynı desteği bu maçta da bekliyoruz. Taraftarlarımızın bizim için itici bir güç oluyor" ifadesini kullandı.     

Deringöl, Çek takımı Nymburk'u yenebilecek güce sahip olduklarını belirterek, şunları kaydetti: "İlk karşılaşmanın çok büyük bölümünü önde götürmeyi başarmıştık ancak son bölümde istediklerimizi yapamamıştık. İkinci maçta daha çok mücadele ederek rakibimizi en az 5 sayı farkla yenmek istiyoruz. Bunun için kendimize güveniyoruz. İnşallah yapmak istediklerimizi sahaya yansıtırız ve maçı kazanırız. Eurocup'nda buraya kadar gelmeyi başardık. Artık Orduspor'a çeyrek final oynamak yakışır."     
 
Deringöl, takım kaptanı Gülşah Akkaya'nın sakat olduğunu, maçta oynayıp oynamayacağının ise henüz belli olmadığını sözlerine ekledi.