Samsun Basket-Beşiktaş maçı ertelendi

Samsun Basketbol-Beşiktaş Cola Turka maçı, skorbord arızası nedeniyle ertelendi.

NTV Spor 23 Ekim 2010 - 18:12

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) Samsun Basketbol Kulübü'nün Beşiktaş Cola Turka ile oynayacağı karşılaşma skorbord arızası nedeniyle ertelendi.

Yaşar Doğu Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma öncesi salonda yerini alan her iki takım oyuncuları, hazırlıklarını sürdürürken, salon görevlileri gün boyu süren skorbord arızasını gidermeye çalıştı.

Maçın saat 16.00'da başlaması gerekirken, yaklaşık bir saat geçmesine rağmen mevcut arıza giderilemeyince, TBF yetkililerince müsabakanın ertelenmesi kararlaştırıldı.

Bunun üzerine salonu dolduran taraftarlar, duruma tepki gösterdi. Her iki takım oyuncuları da gelen taraftar tepkilerini yatıştırmaya çalıştı.

Samsun Basketbol Kulübü Antrenörü Caner Yıllar, salonda yaşanan teknik arızadan dolayı üzgün olduklarını söyledi.

Çok salonu olan büyük illerde yedek skorbordların olduğunu ifade eden Yıllar, ''Samsun'da böyle bir imkanın olmamasından dolayı yaşanan teknik arıza giderilemedi. Dolayısıyla maç ileri bir tarihe ertelendi. Federasyonun önümüzdeki Çarşamba saat 18.00'de maçı oynatma düşüncesi var. Ancak bu durumu karşı takımın da kabul etmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın Avrupa Kupası maçları da var, yoğun bir programa giriyor. Karşılaşmanın daha ileri bir tarihte oynanması söz konusu olabilir'' dedi.

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Aziz Akkaya da yaşanan olayı talihsizlik olarak değerlendirdi.

Sezon başlarında bu tür olayların yaşanmasının doğal olduğunu ifade eden Akkaya, ''Bunlar genelde olan şeyler. Tabii ki yağmur olsa, elektrikten dolayı olsa 2 saat bekliyorsunuz, ama oynama şansınız var. Biz yarını da bekleyebilirdik ama arızanın yarın da giderilip giderilemeyeceği belli değil. Her sezonun başında böyle olaylar olabiliyor. Şansızlık diyorum. Altında art niyet aramaya gerek yok. Burada önemli olan, yedek skorbordun olması gerekiyordu. Sonuçta bu elektronik bir alet, bozulabilir. Her salonda yedeğinin bulunması gerekiyor'' diye konuştu.