''Zamanla daha iyi olacağız''

Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu'nda Erdemir'i 91-59 mağlup eden Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Simone Pianigiani, ''Zamanla daha iyi olacağız'' dedi.

NTV Spor 02 Ekim 2012 - 17:46

Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu'nda Erdemir'i 91-59 mağlup eden Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Simone Pianigiani, ''Zamanla daha iyi olacağız'' dedi.

Pianigiani, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, kendileri için hazırlık aşamasının devam ettiğini, takım olarak çok fazla beraber olamadıklarını söyledi.

Andersen ve Batiste'nin takıma yeni katıldığını, bunun dışında antrenör ve organizasyon anlamında da yeni bir oluşum içinde olduklarını belirten Pianigiani, ''Bizim için çok iyi bir karşılaşma oldu. Başta hazır değildik ama maç içinde dakika dakika ağırlığımızı koyduk ve müsabakada istediğimizi yaptık. Bizim için ilk aşamaydı. Bundan sonra zamanla daha iyi olacağız'' dedi.

Pianigiani, bu sezon Türkiye liginin çok daha üst düzeyde olacağını ifade ederek, ''Türkiye ligi daha önce iki takımlı oynanırdı. Çok çok iyi takımlarla üst düzeyde mücadeleler olacak. Bizim için durmak yok'' diye konuştu.

Fenerbahçe Ülkerli Kaya Peker de maça iyi başlayamadıklarını ve çok sayı yediklerini ancak bunu telafi ettiklerini söyledi. Maç içinde kalitelerini gösterdiklerini kaydeden Kaya, savunmada gösterdikleri performansı hücuma yansıttıklarını vurguladı.

Kaya Peker, bu galibiyetin tek başına bir şey ifade etmediğini belirterek, ''Kalan iki maçımız var. Yarınki maçı kazansak bile Galatasaray maçının bizim için önemi bambaşka. Grubu 3'te 3 yaparak tamamlamak istiyoruz'' dedi.

ERDEMİR CEPHESİ
rdemir Başantrenörü Hakan Demir de Türkiye'nin birçok alanda Avrupa'da geride olmasına rağmen Türkiye Basketbol Ligi'nin bu sene Avrupa'nın çok üstünde, tarihi sezonlarından birini yaşayacağını söyledi.

Ligin en kaliteli 5-6 takımdan birisi olan Fenerbahçe Ülker'e karşı mücadele ettiklerini kaydeden Demir, şöyle konuştu:

''Fenerbahçe Avrupa'da sadece dörtlü finali değil şampiyonluğu hedeflemesi gereken bir takım. Böyle güçlü bir takımla uzun süre oynamak kolay değildi. Yarın da buna benzer bir takımla oynayacağız. Daha dikkatli oynayıp, maçın sonuna kadar müsabakayı kafa kafaya götürmeye çalışacağız. Böyle bir tarihi sezonda, tarihi takımlarla mücadelenin verileceği ligde, devre arasında istatistik kağıdı alamamamız, organizasyonda da bazı noktaları gözden geçirmemiz gerektiğini gösteriyor.''

Erdemir oyuncusu Melih Mahmutoğlu da iyi başladıkları müsabakada daha sonra iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını belirterek, ''Önümüzde Galatasaray maçı var. Onu kazanıp gruptan çıkmak için çalışacağız'' dedi.