Karatenin kalbi Konya'da atacak

40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 8-10 Ocak tarihleri arasından Konya'da yapılacak.

NTV Spor 17 Ocak 2013 - 12:24

40. Avrupa Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası 8-10 Ocak tarihleri arasından Konya'da yapılacak.

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Rixos Otel'de düzenlenen şampiyona tanıtım toplantısında, en son yapılan gençler şampiyonasında 17 madalya kazandıklarını, genel klasmanda Avrupa ikincisi olduklarını belirtti.

Avrupalıların Selçuklu başkenti Konya'yı görebilmeleri için şampiyonanın Konya'da yapılmasını uygun gördüklerini vurgulayan Delihasan, ''Konya'da yüksek katılımlı bir şampiyona yapacağımızı düşünüyorum. Şu ana kadar 23 ülke katılmak için başvurdu. Başvuru süreci devam ediyor. Bu rakamın 40 ülkeye kadar çıkacağını öngörüyoruz. Başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız. 'Şu kadar madalya alacağız' demek yanıltıcı olur. Zirvede olmak için çalışacağız. Ortalama 15-20 arasında madalya bekliyoruz. Tüm Konyalıları maçlara davet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Delihasan, şampiyonaya destek veren Konya Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer sponsorlara teşekkür etti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise federasyonların Konya'da düzenledikleri spor faaliyetlerini çok değerli bulduklarını belirtti.

Sportif faaliyetlerin turizm açısından çok önemli olduğunu anlatan Doğan, ''Konya olarak inanç ve kültür turizmi üzerine kendimizi organize ederken, diğer turizm faaliyetlerinden de yararlanmayı düşünüyoruz. Kongre ve spor turizmi konusuna büyük ilgi duyuyoruz. Bu organizasyonlar bize güç katıyor. Karate Federasyonu'na bu fırsatı bize sunduğu için teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Konya'da 8-10 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya 40 ülkeden bin 200 sporcunun katılması bekleniyor.

Öte yandan 15 kadın ve 19 erkek sporcudan oluşan 34 kişilik Karate Milli Takımı Konya'da kampa girdi.