Kış Olimpiyatları kapıda

Vancouver Kış Olimpiyatı'na tam bir ay kaldı. Açılış töreni 12 Şubat'ta yapılacak. Oyunlara 5 bin 500'den fazla sporcunun katılması bekleniyor. Türkiye ise Vancouver'a sadece 5 sporcu gönderecek.

NTV Spor 19 Kasım 2008 - 10:46

Kanada'nın Vancouver kentinde hummalı bir çalışma devam ediyor; hem de uzun süredir. Kent, 2010 Kış Olimpiyatı ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Vancouver, kış oyunlarına ev sahipliği yapma hakkını 2003'te elde etti. Kent adaylık yarışında Güney Kore'nin Pyeong-Chang ve Avusturya'nın Salzburg kentilerini saf dışı bıraktı. Spor tesislerinin inşası oyunlardan bir yıl önce tamamlandı. Vancouver artık, 80'den fazla ülkeden gelecek 5 bin 500'ü aşkın sporcuyu bekliyor.

12 ile 28 Şubat arasında yapılacak olimpiyat ve bunu takip edecek paralimpik oyunları boyunca dünyanın gözü kulağı Vancouver'da olacak. Yaklaşık 10 bin basın mensubu oyunlarda olup biteni yerinde izleyip tüm dünyaya duyuracak. Oyunları 3 milyar kişinin televizyondan bir buçuk milyar kişinin de internetten takip etmesi bekleniyor.

Türkiye'de ise Kış Oyunları'na ilgi az. Ülkemizi Olimpiyat Oyunları'nda sadece 5 sporcu temsil edecek. Vancouver'da Alp Disiplini'nde Tuğba Taşdemir ve Erdinç Türksever, kayak krosta Sebahattin Oglago ve Kelime Aydın, artistik patinajda ise Tuğba Karademir yarışacak.

2002'de Salt Lake City'de yarışarak Kış Oyunları'na katılan ilk Türk kadını unvanını alan Kelime Aydın, art arda üçüncü olimpiyat tecrübesini yaşayacak.

Türkiye'nin en başarılı artistik patinajcısı Tuğba Karademir ise önce Estonya'da, 19 Ocak'ta başlayacak Avrupa Şampiyonası'nda şansını deneyecek.

Karademir, 2 kez onuncu olduğu şampiyonada derecesini yükseltmeye çalışacak. Bunun ardından ise Vancouver'a geçecek. 2006 Torino Olimpiyatı'nda 21. olan Karademir, Kış Olimpiyatları'nda ikinci kez yer alacak.

24 yaşındaki sporcu Vancouver'da 2 yeni programla yarışacak. Karademir, jürinin karşısına bu kez Türk motifleriyle süslü bir kostüm ve modernize edilmiş Türk müziğiyle çıkacak.