Tatar ve Yaralı'dan olimpiyat rejimi

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksörler Gülsüm Tatar ile Şemsi Yaralı, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türk bayrağını dalgalandırmak için, rejim yaparak kilo düşmeye başladı.

NTV Spor 07 Aralık 2011 - 08:55

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksörler Gülsüm Tatar ile Şemsi Yaralı, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türk bayrağını dalgalandırmak için, rejim yaparak kilo düşmeye başladı.

2 dünya ve 3 Avrupa şampiyonluğu bulunan milli boksör Gülsüm Tatar, ''Bir sporcunun mücadele edebileceği en üst makam olimpiyatlardır'' dedi.

Kayseri Elektrik Spor Kulübü'nün sporcusu olan Tatar, Londra'da dövüşebilmek için rejim yaparak, 64 kilodan 60 kiloya düşmeye çalışıyor. Olimpiyat madalyası kazanmayı hedeflediğini belirterek sözlerine başlayan dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksör Gülsüm Tatar, ''Bunun için her imkanımızı seferber ettik. Kadınlar, boks sporunda ilk defa olimpiyatlara kabul edildi. 3 sıklette yarışabileceğiz. 64 kiloda Avrupa şampiyonu oldum ve uzun süredir bu kiloda yarışıyorum. Şimdi 60 kiloya düşmeye çalışıyorum. Çünkü yarışabileceğim sıklet 60 kilo. Tabii bunun için ciddi anlamda rejim ve diyet gerekiyor. Emek sarf etmeden, alın teri dökmeden bunun karşılığını alamayacağımı düşünüyorum. Olimpiyat madalyası için her türlü fedakarlıkta bulunmalıyız'' diye konuştu.

''OLİMPİYATLARA KADAR GEREKLİ KİLOYU VERECEĞİM''
Olimpiyatlarda yarışmak için kilo düşmek zorunda olduğunu dile getiren Tatar, ''Sağlık veya fiziki güzellik için zayıflayanlar var ama biz bu işi meslek edindik. Bu kilo düşme işini çoğu zaman aç kalarak yapıyorum diyebilirim. Sporculuk tecrübemle zamana yayarak belirli oranda zayıflıyorum. Şu ana kadar yaklaşık 4 kilo verdim. 1.5 kilo fazlam var. Olimpiyatlara kadar olan süreçte gerekli kiloyu da vereceğime inanıyorum. Olimpiyat rejimindeyiz, aç kalıyoruz ama olimpiyat madalyası için her şeyi göze alıyoruz'' dedi.

Öte yandan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'e, gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Gülsüm Tatar, ''Türkiye Şampiyonası ve Londra Olimpiyatları'nın hazırlıklarını Ankara'da sürdürüyorum. Bu süreç içinde Sayın Eyüp Gözgeç, benim federasyon bünyesinde görevlendirilmem ve Ankara'da belli bir düzen kurmam için büyük çaba sarf etti. Ben de elde edeceğim başarı ve kazanacağım madalyalarla başkanımızın çabalarını boşa çıkarmamış olacağım'' ifadelerini kullandı.

YARALI: İSTENİLEN KİLOYA DÜŞECEĞİM
Türkiye Şampiyonası ve arkasından Çin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda en üst seviyeye ulaşmak istediğini vurgulayan dünya ve Avrupa şampiyonu Şemsi Yaralı ise Londra'da boy gösterebilmek için 81 kilodan 75 kiloya düşüyor.

Çalışma süresince kendisine destek olan federasyon başkanı Eyüp Gözgeç ve kulübü Türk Standartları Enstitüsü'ne teşekkür eden Yaralı, ciddi bir şekilde hazırlıklarının devam ettiğini kaydederek, ''Olimpiyatlarda81 kilo olmadığı için 75 kiloda yarışacağım. Benim kilo düşmem biraz daha sıkıntısız olacak. Rejimim iyi gidiyor. Antrenmanlarla kilomu dengeliyorum. Pek sıkıntı yaşamadan istenilen kiloya düşeceğim'' dedi.