Adanaspor'un zirve yürüyüşü!

PTT 1. Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren maçta Adanaspor, kendi saha ve seyircisi önünde Karşıyaka'yı 3-2 mağlup etti ve galibiyet serisini 4 maça çıkardı.

NTV Spor 15 Aralık 2012 - 13:56

PTT 1. Lig'de Adana'da oynanan maçta Adanaspor, Karşıyaka'yı 3-2 mağlup etti.

Adanaspor'da sakatlıkları bulunan Talha Mayhoş ve Mbilla ile sarı kart cezalısı Merthan Açıl kadroda yer almadı.

Konuk Karşıyaka'da ise sarı kart cezası bulunan Fatih Şen maçta yer almadı.

Ev sahibi Adanaspor, hücumda Chibuzor'u tek forvet olarak bırakmış, bu oyuncuya da orta sahadan Kibong, Fevzi Özkan ve Bülent Kocabey destek oluyordu.

Karşıyaka'da ise hücumda Makukula tek forvet olarak yer alırken, bu oyuncuyu Caner Ağca, Banahene ve Dalmat destekliyordu. Konuk ekipte ayrıca kaleci Recep Öztürk ile Caner Ağca uzun bir aradan sonra ilk kez onbirde yer aldı.

Dakikalar 29'u gösterdiğinde ceza sahası içinde Caner Ağca'nın pasında arka direkte topla buluşan Makukula attığı golle Karşıyaka'yı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Adanaspor atakları daha da sıklaşmaya başladı ve 39. dakikada Rahman ceza sahası dışından sert bir şut çekti, Onur Akbay topa müdahele etmesine rağmen Chibuzor'un araya girerek yaptığı sert vuruşla skor 1-1 oldu.

41. dakikada Karşıyaka'da sakatlanan Erdi Kasapoğlu'nun yerine Ahmet Burak Solakel oyuna girdi.

İlk yarıda uzatma dakikalarında Karşıyaka'da Banahene'nin attığı gol, hakem Süleyman Abay tarafından elle müdahele olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı ve devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda her iki takımda da değişiklik yapılmadı.

Ev sahibi Adanaspor ilk değişikliğini 56. dakikada yaptı ve orta saha oyuncusu Cem Özdemir'in yerine sol bek Berk Neziroğulları oyuna dahil oldu.

59. dakikada Adanaspor'da kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Fevzi Özkan ev sahibi 2-1 öne geçirdi.

68. dakikada Adanaspor ikinci değişikliğini yaptı ve tecrübeli sol kanat oyuncusu Bülent Kocabey'in yerine genç Ahmet Dereli oyuna girdi.

İki takım da değişikliklere devam ediyordu ve Karşıyaka'da ikinci değişiklik 77. dakikada yapıldı. Sol bek Orhan Taşdelen'in yerine sol kanat oyuncusu Mustafa Sevgi oyuna girdi. Konuk ekibin son değişikliği de 82. dakikada yapıldı ve Banahene'nin yerine Onur Türk oyuna dahil oldu.

Adanaspor da son değişikliğini 84. dakikada yaptı. İkinci golün sahibi Fevzi Özkan'ın yerine Samican Keskin oyuna girdi.

88. dakikada Rahman'ın ara pasında topu bir anda önünde bulan Kibong kaleci Recep'in yanından topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1'e getirdi.

90+5'de gelişen Karşıyaka atağında Caner Ağca'nın sert vuruşu ağlarla buluştu ve skor 3-2 oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-2 Adanaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Adanaspor puanını 29'a çıkartırken, Karşıyaka da 24 puanda kalmış oldu.

ADANASPOR: 3 - KARŞIYAKA: 2

Stat: 5 Ocak
Hakemler: Süleyman Abay, Ömer Faruk Yeşil, Mustafa Sönmez
Adanaspor: Tolgahan, İzzet Yıldırım, Koray Şanlı, Tuna Kiremitçi, Rahman, Sedat Ağçay, Kibong, Fevzi Özkan (Dk. 84 Samican Keskin), Cem Özdemir (Dk. 56 Berk Neziroğulları), Bülent Kocabey (Dk. 68 Ahmet Dereli), Chibuzor
Karşıyaka: Recep Öztürk, Muhammet Sercan Türkeri, Cemil Adıcan, Onur Akbay, Orhan Taşdelen (Dk. 77 Mustafa Sevgi), Erdi Kasapoğlu (Dk. 43 Ahmet Burak Solakel), Adnan Güngör, Dalmat, Caner Ağca, Banahene (Dk. 82 Onur Türk), Makukula
Goller: Dk. 29 Makukula, Dk. 90+4 Caner Ağca (Karşıyaka), Dk. 39 Chibuzor, Dk. 59 Fevzi Özkan (penaltıdan), Dk. 88 Kibong (Adanaspor)
Sarı kartlar: Dk. 10 İzzet Yıldırım, Dk. 40 Sedat Ağçay, Dk. 57 Rahman Oğuz, Dk. 78 Berk Neziroğulları, Dk. 90 Tolgahan (Adanaspor), Dk. 26 Caner Ağca, Dk. 36 Muhammet Sercan Türkeri, Dk. 45+2 Banahene, Dk. 54 Adnan Güngör, Dk. 59 Recep Öztürk, Dk. 74 Orhan Taşdelen, Dk. 90+2 Makukula (Karşıyaka)