Alex Telles resmen Manchester United'da

Manchester United, transferin son gününde Alex Telles'i kadrosuna kattı.

NTV Spor 05 Ekim 2020 - 17:24
Haber Oluşturma: 05.10.2020 - 17:24 1.Güncelleme: 05.10.2020 - 17:51

Manchester United, sol bek bölgesini Alex Telles ile güçlendirdi. Kırmızı Şeytanlar, Brezilyalı futbolcu ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Kulüp yaptığı açıklamada bonservis bedeline yer vermezken, İngiliz basını United'ın 27 yaşındaki Telles için Porto'ya 15 milyon Euro + 3 milyon Euro bonservis ödeyeceğini yazdı.

duyurusu sonrası ilk sözlerini aktaran Telles, "Manchester United gibi prestijli bir kulübe katılmak büyük bir onur. Kariyerinizde bu ana gelmek için çok çalışmanız gerekiyor ve şimdi bu kulübe geliyorum, burada başarılı olmak için kalbimdeki her şeyi vereceğime söz verebilirim. Porto'da birçok kupa kazandım ve bunu United'da devam ettirmek istiyorum. Yönetimin net bir planı var ve formayı giymek için sabırsızlanıyorum. " ifadelerini kullandı.

Menajer Ole Gunnar Solskjaer ise " bir savaşçı ve kazanan takıma gerçek kararlılık, rekabet katacak. Alex, hem oyuncu olarak hem de bir kişilik olarak Manchester United'da istediğimiz niteliklere sahip." şeklinde konuştu.

Porto'da geçen sezon 49 maçta forma giyen ve 13 gol atan Alex Telles, bu sezon ise 3 lig maçında sahaya çıktı.

GALATASARAY BU TRANSFERDEN NE KADAR KAZANACAK?
2016 yılında Galatasaray'dan Porto'ya 6,5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Telles, Portekiz ekibinden ayrılmasıyla sarı-kırmızılılara para kazandıracak.

İki kulüp arasında anlaşma gereğince Porto, Alex Telles'in satışından elde edeceği karın yüzde 10'unu Galatasaray'a verecek.