Ankara'da düellonun galibi yok!

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonun iki flaş takımı arasındaki maçta gülen olmadı. Sivasspor, 3 kez yenik düştüğü maçta uzatma dakikalarında bulduğu golle 1 puanı kurtardı.

NTV Spor 26 Şubat 2012 - 12:51

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftada Ankara'da oynanan maçta Gençlerbirliği ile Sivasspor 3-3 berabere kaldı.

Ev sahibi Gençlerbirliği'nde sakatlıkları devam eden Emre Aygün ve Debatik Curri kadroda yer alamadı. Konuk Sivasspor'da ise sakatlıkları olan Hayrettin Yerlikaya ve Milan Cerny ile sarı kart cezalıları Erman Kılıç ve Enaramo sahada yerlerini alamadı.

Maça Gençlerbirliği çok hızlı başladı ve henüz 2. dakikada Soner Aydoğdu'nun pasında topla buluşan Yasin Öztekin'in attığı golle ev sahibi takım 1-0 öne geçti.

Gençlerbirliği hızını kesmedi, dakikalar 24'ü gösterdiğinde Azofeifa'nın soldan kullandığı serbest vuruşta tecrübeli golcü Herve Tum çok iyi yükseldi ve skoru 2-0'a taşıdı.

Erman Kılıç ve Enaramo gibi etkili oyuncularının eksikliğini hisseden konuk ekip 2-0'dan sonra Gençlerbirliği kalesine yüklenmeye başladı.

30. dakikakada Mehmet Nas'ın pasında topla ceza sahasına giren Kıvanç Karakaş, Kulusiç ile Mehmet Sedef'in arasında kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Pedriel Suarez, skoru 2-1'e getirdi.

İlk yarıda başka gol olmayınca devre 2-1 ev sahibi Gençlerbirliği'nin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da aynı onbirlerle başladı.

Sivasspor beraberlik golü için ataklarını sıklaştırmıştı. Dakikalar 56'yı gösterdiğinde ilk golün sahibi Pedriel Suarez durumu 2-2'ye getirdi.

Gençlerbirliği maçı bırakmıyordu ve ceza sahasındaki karambolde en son topla buluşan Azofeifa'nın sol ayağıyla yaptığı vuruş Sivasspor ağlarıyla buluştu ve ev sahibi takım tekrar 3-2 öne geçmiş oldu.

İlk oyuncu değişikliğini konuk Sivasspor yaptı ve 66. dakikada Kıvanç Karakaş'ın yerine Tomas Rada oyuna dahil oldu.

75. dakikada Sivasspor'da sol bek Ziya Erdal ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İkinci oyuncu değişikliğini de Sivasspor yaptı ve Cihan Özkara'nın yerine stoper Murat Akça oyuna dahil oldu.

Gençlerbirliği'nde ilk oyuncu değişikliği 85. dakikada gerçekleşti ve Soner Aydoğdu'nun yerine Oktay Delibalta oyuna girdi.

Dakikalar 86'yı gösterdiğinde Yasin Öztekin kaleci ile karşı karşıya kalacağı sırada Sivasspor'da sonradan oyuna dahil olan Murat Akça'nın müdahalesiyle ceza sahasına girmeden kendini yerde buldu. Hakem Süleyman Abay genç oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

88. dakikada Gençlerbirliği'nde Hurşut Meriç'in yerine Murat Duruer oyuna dahil oldu. Aynı dakikada Sivasspor'da da son oyuncu değişikliği gerçekleşti ve Kamil Grosicki'nin yerine Kağan Timurçin Konuk oyuna girdi.

3 dakika uzatma işaret edildi ve Sivasspor beraberlik golü için sürekli Gençlerbirliği kalesindeydi. 90+2'de Sivasspor'un Kadir Bekmezci ile kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Uğur Kavruk'un kafa vuruşu kale içinde savunma tarafından çıkarıldı, dönen topta Navratil yaptığı vuruşla durumu 3-3'e getirdi.

Bu golden hemen sonra Gençlerbirliği son değişikliğini yaptı ve Yasin Öztekin'in yerine oyuna Ermin Zec dahil oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 3-3 eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Gençlerbirliği puanını 44'e, Sivasspor da 43'e çıkartmış oldu.

GENÇLERBİRLİĞİ: 3 - SİVASSPOR: 3
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Süleyman Abay, Alpaslan Dedeş, Erdem Bayık
Gençlerbirliği: Ramazan, Cem Can, Aykut, Kulusic, Mehmet Sedef, Özgür, Hurşut (Dk. 88 Murat), Azofeifa, Soner (Dk. 84 Oktay), Yasin (Dk. 90 artı 3 Zec), Tum
Sivasspor: Senecky, Uğur, Navratil, Rajnoch, Ziya, Kıvanç (Dk. 67 Rada), Kadir, Memmet, Grosicki (Dk. 89 Kaan), Cihan (Dk. 78 Murat), Suarez
Goller: Dk. 2 Yasin, Dk. 24 Tum, Dk. 66 Azofeifa (Gençlerbirliği), Dk. 30, 55 Pedriel Suarez, Dk 90 artı 3 Navratil (Sivasspor)
Kırmızı kartlar: Dk. 75 Ziya, Dk. 86 Murat (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 85 Kulusic, 90 artı 3 Aykut (Gençlerbirliği)