Arsenal liderliği riske attı!

İngiltere Premier Lig'de lider Arsenal, Southampton ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve 5 maç sonra puan kaybı yaşadı. Flamini'nin atılmasıyla maçı 10 kişi tamamlayan Topçular, liderliği korumak için M.City'nin puan kaybını bekleyecek.

NTV Spor 29 Ocak 2014 - 00:01

Premier Lig'de haftaya lider olarak giren Arsenal, 23. haftada zorlu Southampton deplasmanına çıktı.

Maçın ilk bölümünde daha etkili olan Southampton, 21. dakikada savunma oyuncusu Fonte'nin kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Bu gol, aynı zamanda ilk devrenin de sonucunu belirledi.

İkinci yarıya Arsenal çok hızlı girdi. 48'de Fransız golcü Olivier Giroud, skoru 1-1'e getirirken, bu golden hemen 4 dakika sonra sahneye çıkan Santi Cazorla da takımını Southampton deplasmanında 2-1 öne geçirdi.

Ancak ev sahibi Southampton, bu gole 2 dakika sonra cevap verdi. Son haftaların formda ismi Adam Lallana, skoru 2-2'ye getiren golü Arsenal filelerine gönderdi.

Bu golden sonra iki takımın da atakları, maç sonuna kadar sonuç vermedi ve mücadele, 2-2 eşitlikle tamamlandı. Bu beraberlikle Arsenal 52 puana, Southampton da 32 puana yükseldi. Arsenal, liderliği korumak için Manchester City'nin Tottenham deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.