"Artık dayanacak gücümüz kalmadı"

Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, iç çatışmalar yüzünden hem takımın hem de kendilerinin dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

NTV Spor 19 Ağustos 2011 - 13:43

Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Hedefleri olan bir takıma sahip çıkılması gereken bir durumda, iç çatışmalar yüzünden artık hem takımımın hem de benim dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Mesut Bakkal ve futbolcular Fatih Tekke, Marek Sapara, Adem Koçak ve Hürriyet Göçer, Başkent ekibi yönetiminde yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak Saray Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Bakkal, maddi ve manevi hiçbir şekilde bir problem ortaya atmayan, mazeret üretmeyen bir grupla çalıştığını belirterek, "Bu grup gerçek Ankaragücülüdür. Hem ekibim hem de personel adına aynı şeyi söyleyebilirim. Çok emek verdik. Yaklaşık olarak 7-8 ay burada hiçbir takımda görmediğim bir oyuncu  topluluğuyla hiçbir sorun çıkarmadan antrenman yaptım. Hiç bir şekilde bir aksaklık çıkarmadan çalışan bir takım oluşturduk. Fakat geldiğimiz noktada özellikle son yaşanan hukuksal olaylar çerçevesinde görevi bırakan yönetimimizin iş yapamama olasılığı ortaya çıktığından dolayı, biz de kendi içimizde bir takım sorunlar yaşıyoruz. Bunları da kamuoyuyla paylaşmak istedik" diye konuştu.

"Burada herkes üzerine düşen görevi inanılmaz bir şekilde yaptı" diyen Bakkal, "Belki insanlar küçümseyebilir fakat çok da güzel bir takım ortaya çıktı. 6 Spor Toto Süper Lig takımının katıldığı TRT Ankara Futbol Turnuvası'nda her şeyi bir kenara bırakıp insanların küçümsediği bir kupayı dahi kazanmak, bu takım birlikteliğini ortaya koymaktır. Çok hedefli bir takım ortaya çıktı. Bence hedefleri olan bir takıma sahip çıkılması gerekilen bir ortamda iç çatışmalar yüzünden artık hem takımımın hem de benim dayanacak gücümüz kalmadı. Bu yüzden de 29 Ağustos Pazartesi akşam 20.00'ye kadar takıma izin vermeyi uygun buldum. Bu süre zarfından da insanların sağduyuyla yanaşıp bu takıma çözüm getirilebilecek önerilerde bulunmasını bekliyorum" şeklinde konuştu.

Kendisinin de sözleşmesi bulunmamasına rağmen takıma inandığı ve güvendiği için görevinin başında durduğunu ifade eden Bakkal, "Gecemizi gündüzümüze katarak bu takımı ortaya çıkardık. Aramızda dünyaca ünlü futbolcular var. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.  Bu oyuncular hiçbir şey gözetmeksizin sadece buraya emek verdiler. Ben burada verilen emeğe acıyorum. Camianın bir an önce kenetlenmesini istiyorum. Daha ötesini düşünmek istemiyorum çünkü burada yapılanlara yazık olacak diye düşünüyorum. Buradaki en büyük Ankaragücülüler, 7-8 aydır maddi-manevi hiçbir şeyi gözetmeksizin çalışanlar ve buradaki oyunculardır. Onun için de herkesin bu takıma sahip çıkmasını istiyorum. İlgisizlik ve  sahipsizlik bizim bu toplantıyı yapmamızı gerektirdi" açıklamasında bulundu.

Ankaragücü'nün bu kadar belirsizlik içinde olmaması gerektiğini kaydeden Bakkal, "Şimdi herkese, 'bu takımın hali ne olacak?' diye soruyorum. Ben emek verdim ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu işin 2-3 gün içinde netleşmesini istiyorum ve herkesi sağduyuya davet ediyorum. Eğer hatamız varsa da hem camiadan hem de taraftarlardan özür de diliyorum. Ancak biz üzerimize düşen  her şeyi yaptık. Kamuoyunun bunu bu şekilde bilmesinde yarar var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

FATİH TEKKE: İNŞALLAH SORUNLAR BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLÜR
Başkent ekibinin kaptanı Fatih Tekke ise, kulübün, şampiyonluk gibi önemli hedefler koyması gerektiğini belirterek, "Taraftarı ve kapasitesiyle Ankaragücü camiası bu hedefleri bana göre hak ediyor. İnşallah şu anki durum düzelir. Bu tip problemleri aşmamız gerekiyor. Hem Türk futbolu adına hem de sistemimizin belli bir düzeye gelmesi açısından olayların düzeltilmesi çok önemli. Belli bir dönem iyi bir grubu yakalarsanız bu grup sizi başarıya götürür. Şu andaki ekip her anlamda başarılı bir kadrodan oluşuyor. Başkentin güzide takımı, bu camia bunu hak ediyor. Bizim hedefimiz yukarılara oynamak olmalı. İnşallah bu sorunlar biran önce düzelir ve her şey hepimizin istediği gibi olur"  dedi.

SAPARA: DEVAM ETMEK İSTİYORUZ AMA...
Sarı-lacivertli takımın Slovak oyuncusu Marek Sapara, kulübün son durumuyla ilgili düşüncelerini "Biz burada büyük bir aile gibiyiz. Arkadaşlık bağlarımız üst düzeyde. Eski başkanımız Ahmet Gökçek'e bağlılığımızı ve ilişkimizi kim ve neden bozmak istiyor, anlayamıyorum. Ahmet beyin Ankaragücü'nün en büyük taraftarı olduğunu biliyorum. Biz biran evvel bu işin düzelmesini bekliyoruz. Bu kulübü seviyoruz ve bu kulüp için çalışmak istiyoruz ama burada çalışmak bizim için çok zor oluyor. Devam etmek istiyoruz ancak bu durumda nasıl devam edeceğimizi bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Adem Koçak ise şu anki şartlarda kendilerini futbola veremediklerinin gerçek olduğunu, bir an önce sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. Hürriyet Gücer de Pazartesi gününe kadar izinli olduklarını ve o güne kadar hem camia hem oyuncular için her şeyin güzel geçmesini diledi.