"Başarısızız kabul ediyorum"

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyun değil ama sonuç anlamında geride olduklarını belirtirken, "Başarısızız, bunu kabul ediyorum" dedi. Avcı, inançlarını kaybetmediklerini ve sonuna kadar yarışın içerisinde olacaklarını söyledi.

NTV Spor 17 Nisan 2013 - 15:42

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Oyun değil ama sonuç anlamında gerideyiz, başarısızız. Bunu kabul ediyorum" dedi.

Avcı, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen "Milli Takımların Çalışma Sistemleri" konulu panelde, A Milli Takım teknik heyetinin özeleştiri yapabildiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in yüzde 55'ni yabancı oyuncuların oluşturduğunu anımsatan Avcı, geriye kalan futbolculardan yüzde 15'inin yurt dışından gelen gurbetçiler, yüzde 30'unun da Türkiye'deki futbolcular olduğunu dile getirdi.

Geçiş dönemini 24 yaş ortalamasıyla oynadıklarını anlatan Avcı, "Yazın yaptığımız 5 müsabakada takımımız son derece önemli ivme kazanmıştı. Bugün ligimiz 31 ülke arasında 29 küsur yaş ortalamasıyla Kıbrıs'tan sonra en yaşlı ikinci lig. Oyunsal anlamda eleştiri yaptığımız anlar var. Bireysel hatalardan kaybettiğimiz maçlar var ama yarış devam ediyor. Özellikle 20 Yaş Altı Dünya Kupası'ndan sonra 2016'nın, 2018'in takımını alttan destekleyecek oyuncu profili geliyor. A Milli Takım olarak, oyun değil ama sonuç anlamında gerideyiz, başarısızız. Bunu kabul ediyorum. Yarış devam ediyor, ileriye yönelik doğru temeller attığımızı düşünüyorum. Bunun karşılığını zamanla ve sabırla almak ümidiyle bütün ekip olarak çözüm odaklı çalışmaktayız. Sonuna kadar kovalayacağız, kendi maçlarımızı kazandığımız sürece problem yok. İnancımızı kaybetmedik, sonuna kadar bu yarışın içinde olacağız."
        
"BU KOLTUKTA OTURUYORSAN ELEŞTİRİ OLACAKTIR"
A Milli Takım teknik direktörleri arasında en az eleştirilenlerden biri olduğunu vurgulayan Avcı, "Bu koltukta oturuyorsan eleştiri olacaktır. Buna saygı gösteriyorum. Kişilik ve karakterle bir problem söylenmiyor. Netice kötüyse eleştiri olacaktır. Buna saygı gösteririm. Oyun anlamındaki eleştirileri her zaman cebime koyarım" şeklinde konuştu.

Öncelikle turnuva takımı olmaları gerektiğine işaret eden Avcı, "Gidelim çeyrek final oynamayalım, bir daha gidelim yine çeyrek final oynamayalım. Gittikten sonra da çeyrek final, yarı final ve final oynayacak futbol ekolünü oluşturmamız lazım. O da alt liglerin doğru organize edilmesi, eğitimin doğru verilmesi, oyuncuların kişilik eğitiminin gelişmesiyle ilgili alakalı şeyler." dedi.

Futbolcu tercihlerine de değinen Avcı, milli takımların herkesin üstünde olduğunu vurgulayarak, "Her oyuncu bizim dostumuzdur, arkadaşımızdır, evladımızdır. Burası ay-yıldızdır. Burada başka bir şey olmaz. Sadece tercih. Beşiktaş'ta önemli oyuncular var. Beklentimiz olan oyuncular var. Türk futbolunun önemli taşlarından biri. Geçiş dönemi yaşıyorlar. Ona rağmen iyi şeyler yapıyorlar. Biz onlara destek olacağız. Milli takımlardaki oyuncularının sayısını çoğaltmaya çalışacağız." diye konuştu.

Panel sonunda Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, GAÜN Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Ali Gür, TUFAD Gaziantep Şube Başkanı İsmet Savcılıoğlu ve Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, Avcı'ya çeşitli hediyeler verdi.