Bayern şampiyonluğa 90 dakika uzakta!

Alman Ligi'nde lider Bayern Münih, Hertha Berlin'i deplasmanda 2-0 yendi; üstüste 4. şampiyonluk için geri sayıma geçti.

NTV Spor 23 Nisan 2016 - 15:32

Almanya'da son üç sezonun şampiyonu Bayern Münih, 31. hafta maçında Hertha Berlin'e konuk oldu. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 48. dakikasında Arturo Vidal'in golü geldi ve konuk ekip 1-0 öne geçti. Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Hertha Berlin skor ararken 79'da Douglas Costa'nın golü geldi ve Bayern Münih, karşılaşmadan 2-0 ayrılarak puanını da 81 yaptı.

Dortmund'un konuk olduğu Stuttgart'a yenilmesi durumunda şampiyonluğu ilan edecek olan Bayern, en yakın takipçisinin deplasmandan 3-0 galip ayrılmasıyla şampiyonluk ümitlerini gelecek haftaya bıraktı. Borussia Mönchengladbach'ı konuk edecek Bavyera ekibi, karşılaşmadan galip ayrılması durumunda bitime 2 hafta kalan şampiyonluğunu ilan edecek. Bundesliga'da üstüste 4. şampiyonluğa iyice yaklaşan Bayern Münih, mutlu sona ulaştığı takdirde; sezon sonunda takımdan ayrılacak Pep Guardiola da kulüpteki 3 sezonunu da şampiyonlukla kapatacak.

Almanya'da günün biten maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Köln            4 – 1      Darmstadt 98 
Hertha Berlin   0 - 2      Bayern Münih 
Ingolstadt      2 - 2      Hannover 96 
Stuttgart       0 - 3      Borussia Dortmund 
Wolfsburg       0 - 2      Augsburg