"Ben ayrıldığımda 8 puan gerideydik, şimdi fark 15"

Barcelona'nın eski teknik direktörü Ronald Koeman, kulüpte çalıştığı sürede başkan Joan Lapoarta'dan yeteri destek alamadığını ve tavırlarından memnun olmadığını söyledi. Koeman, Barcelona'nın şu anki durumunun kendi dönemine göre farklı olmadığını dile getirdi.

NTV Spor 28 Nisan 2022 - 15:36
Haber Oluşturma: 28.04.2022 - 15:36 1.Güncelleme: 28.04.2022 - 15:40

Johan Cruyff vakfının düzenlediği Koeman Golf Kupası için 'da bulunan , turnuva öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Katalan ekibinde çalıştığı dönemde yeteri kadar destek bulamadığını dile getiren Hollandalı antrenör, " Teknik direktör değiştirmek her zaman işe yaramayabilir. Ben ayrıldığımda 8 puan gerideydik, şimdi fark 15. Başkanın desteğini tam olarak alamadım. Xavi'ye güvenmeliyiz.

Umarım o, bu desteği alır. Başkanın dışarıya benim hakkımda konuşması hoşuma gitmedi. Takım içerisinde her eleştiriye ve sert konuşma hazırım ama dışarıya karşı antrenörünüzü korumanız gerekiyor." açıklamasında bulundu.

HABERLERİ

Koeman ayrıca açıklamasında, "Barcelona'da geçirdiği dönem hakkında kitap yazabilirim. Başımıza çok şey geldi. Bir dönem kulüp başkansız kaldı. Sonrasın da Messi ayrıldı. Beni Luuk de Jong transferi için eleştirdiler ama takıma 5-6 puan kazandırdı. Kendimi başarısız bir antrenör gibi hissetmiyorum. Barcelona'nın şu anli durumu benim çalıştırdığım dönemden farklı değil." dedi.

Louis van Gaal'in bu yılki Dünya Kupası sonrasında görevinden ayrılacak olması nedeniyle tekrar Hollanda Milli Takımı'nın başına geçen Ronald Koeman, Barcelona'yı çalıştırdığı dönemde 67 maça çıkarken 40 galibiyet 11 beraberlik ve 16 yenilgi almıştı.