Blatter'i bunalttılar!

FIFA Başkanı Sepp Blatter'i bir hafta sonra başlayacak Dünya Kupası’ndan çok Katar 2022 ile ilgili rüşvet iddiaları düşündürüyor. Basının karşısına çıkan Blatter'e Katar’la ilgili sorular gelirken Brezilya'da Dünya Kupası öncesi birçok sorunun çözülememesi yetkilileri düşündürüyor.

NTV Spor 06 Haziran 2014 - 13:08

Katar 2022 ile ilgili rüşvet iddiaları gündemdeki yerini koruyor...

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı Sepp Blatter'i Dünya Kupası'ndan çok Katar soruları bunalttı. Yeniden oylama yapılması konusunda gelen ısrarlı sorular üzerine "Ben kahin değilim" yanıtını veren Blatter soruşturmanın sonucunu beklemek gerektiğini söyledi.

KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
İngiliz The Sunday Times Gazetesi, Eski Katar Futbol Federasyonu Başkanı ve Eski FIFA Başkan Yardımcısı Mohamed Bin Hammam'ın Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmesi için FIFA yetkililerine yaklaşık 5 milyon dolar rüşvet verdiğini iddia etmişti. Katar delegasyonu Bin Hamman ile hiçbir bağlantılarının kalmadığını açıklasa da FIFA konuyla ilgili soruşturma açtı.

2014 Dünya Kupası'nın ardından rüşvet iddialarını soruşturan savcı Michael Garcia raporunu açıklayacak. Alman hakim Hans-Joachim Eckert de soruşturmayla ilgili kararını verecek.

“İLK HAFTALAR HER ZAMAN ZORDUR”
FIFA Başkanı Sepp Blatter ile birlikte basın toplantısına katılan Genel Sekreter Jerome Valcke bir hafta sonra başlayacak Dünya Kupası ile ilgili soruları yanıtladı. Valcke kupanın ilk haftasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Yapımı tamamlanan birçok tesisin henüz hiç kullanılmadığına dikkat çeken Valcke, "Ayın 12'sinde oynanacak ilk maç öncesinde yeni tesislerin ve stadların talebi ne kadar karşılayacağı halen soru işareti. Organizasyon yetkilileri bize güvence veriyor. Brezilya Futbol Federasyonu da hazırladığı raporlarla hiçbir sıkıntının yaşanmayacağı yönünde garanti veriyor. Bu tür turnuvalarda ilk hafta her zaman zordur" dedi.

GREV YAŞAMI ZORLAŞTIRDI
Brezilya'da son bir haftada etkili olan yoğun yağışın yanısıra Sao Paulo'da metro ve tren çalışanlarının greve gitmesi yetkilileri düşündürüyor.

Metro sistemi şehirde; Itaquerao ve Arena de Sao Paulo stadlarına ulaşmanın en kolay yolu. Ancak grev; günde yaklaşık 4 milyon kişinin kullandığı metro ve tren hattını neredeyse durma noktasına getirdi. Hükümet ve işçiler arasında yapılan görüşmelerin ardından önümüzdeki perşembe günü oynanacak ilk maç öncesinde grevin sona ermesi bekleniyor.