Borussia Dortmund evinde çok 'farklı'

Almanya Bundesliga'da şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olan Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta konuk ettiği Wolfsburg'u 5-1 ile geçti ve haftayı farklı bir galibiyetle kapattı.

NTV Spor 05 Kasım 2011 - 17:15

Almanya Bundesliga'da şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olan Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta konuk ettiği Wolfsburg'u 5-1 ile geçti ve haftayı farklı bir galibiyetle kapattı.

Dortmund, sahasında oynadığı son 3 lig maçını da kazanırken, bu maçlarda toplam 14 gol attı ve buna karşın kalesinde 1 gol gördü.

Coşkulu taraftarı önünde maça iyi başlayan ev sahibi Borussia Dortmund, 12'inci dakikada genç yıldızı Mario Götze'nin golüyle 1-0 öne geçti.

İkinci gol için de sürekli baskılı oynayan Dortmund, bu golü ise ancak maçın 45'inci dakikasında Shinji Kagawa ile bulabildi. İlk yarının uzatma dakikalarında atılan bu gol, aynı zamanda devrenin skorunu da belirledi.

İkinci yarıda konuk takım, farkı azaltmak için baskı kurdu. Wolfsburg, maçın 60'ıncı dakikasında Aliaksandr Hleb'ın kaydettiği golle farkı bire indirdi.

Bu gol ile umutlanan Wolfsburg'un bu umudu ise sadece 1 dakika sürdü. Sven Bender, 61'de konuk takımın umutlarını söndürdü ve skoru 3-1'e getirdi. Bu golün ardından maça havlu atan Wolfsburg, 66'ıncı dakikada kalesinde dördüncü golü gördü. Lewandowski, Dortmund adına skoru 4-1'e getirdi.

3-1'in ardından çok rahat bir oyun sergileyen Dortmund, 78'inci dakikada Mario Götze'nin golüyle durumu 5-1 yaptı. Mücadelenin kalan dakikalarında ise Dortmund, girdiği pozisyonlarda farkı artırmak için eline geçirdiği pozisyonları değerlendiremedi.

Sahadan 5-1 gibi farklı bir skorla ayrılan Borussia Dortmund, Bundesliga'da puanını 23'e çıkardı.

BREMEN 2-0'DAN 3-2 KAZANDI
FC Köln'ün ilk yarıda 3. dakikada Christian Clemens ve 45. dakikada Lukas Podolski'nin golleri ile 2-0 önde geçtiği maçta Werder Bremen, ikinci yarının başında Claudia Pizarro'nun biri penaltıdan olmak üzere 49 ve 54. dakikalarda attığı gollerle 2-2'lik eşitliği sağladı. FC Köln'de 53. dakikada Sereno'nun kırmızı kartla oyun dışı kaldığı maçta ev sahibi ekip, Claudio Pizarro'nun 86. dakikada fileleri bir kez daha havalandırdığı karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı. Werder Bremen, 23 puanla ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi.

Hertha Berlin'i deplasmanda 2-1 mağlup eden Borussia Mönchengladbach da 23 puanla 4. sırada yer alıyor.

Hoffenheim-FC Kaiserslautern karşılaşması Vedad İbisevic ve Kouemaha'nın karşılık attıkları gollerle 1-1 berabere tamamlandı.

SC Freiburg, deplasmanda FC Nürnberg'i 2-1 yendi.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg.......: 5-1
Werder Bremen-FC Köln.................: 3-2
FC Nürnberg-SC Freiburg...............: 1-2
Hoffenheim-FC Kaiserslautern..........: 1-1
Hertha Berlin-Borussia Mönchengladbach: 1-2