Brezilya'nın Dünya Kupası mesaisi sürüyor

Üst üste iki büyük şampiyonayı ülkesinde düzenleyecek Brezilya'da statlar birer birer kullanıma hazır hale getiriliyor. Resmi açılışı yapılan ilk stat ise 67 bin kapasiteli Castelao Arena oldu.

NTV Spor 18 Aralık 2012 - 11:04

2014 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Brezilya'da turnuvada kullanılacak statlardan ilki resmen hizmete açıldı. Fortaleza kentinde yer alan ve 67 bin kapasiteli Castelao Arena, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in de katıldığı törenle kapılarını açtı.

Haziran ayında düzenlenecek FIFA Konfederasyon Kupası'nda da kullanılacak Castelao Arena, yeniden inşa edildi ve yaklaşık 250 milyon dolara mal oldu. Yenilenen stat; 2014 Dünya Kupası'nda biri çeyrek final olmak üzere toplam 6 maça ev sahipliği yapacak. 

Brezilya önümüdeki günlerde bir stadın daha açılışı yapılacak. Belo Horizonte'de yapılan Mineirao Stadı'nın resmi açılışı cuma günü yapılacak. FIFA'nın belirlediği takvime göre; 2013 Konfederasyon Kupası'na ev sahipliği yapacak Brezilya'nın Brasilia, Recife, Rio de Janeiro ve Salvador statlarını mart ayına dek kullanıma hazır hale getirmesi gerekiyor.