Bu kez 'Buca'lamadı!

Son oynadığı 3 maçta galibiyeti bulunmayan Bucaspor, sahasında Denizlispor'u 1-0 mağlup ederek 3 maç aradan sonra galibiyetle tanışmış oldu.

NTV Spor 22 Aralık 2012 - 15:53

PTT 1. Lig'de 17. hafta maçında İzmir'de Bucaspor, Denizlispor'u 1-0 mağlup etti.

Bucaspor'da sarı kart cezaları bulunan orta saha oyuncuları Aykut Çeviker ve Civar Çetin, Denizlispor'da ise sakatlıkları bulunan Burak Özsaraç, Anıl Dilaver, Berkay Can ve cezalı Hüseyin Atalay forma giymedi.

Bucaspor'da eksik oyuncuların yerine uzun bir aradan sonra Berkay Samancı ve Mehmet İncebacak ilk onbirde sahaya çıkarken, Denizlispor'da ise 18 yaşındaki genç stoper Fatih Soyatik geçen haftadan sonra bu kez de ilk kez onbirde sahaya çıktı. Denizlispor'da Sacko uzun bir aradan sonra ilk onbirde sahaya çıkan isim oldu.

Bucaspor'da Mehmet Batdal, Denizlispor'da ise Can Erdem hücumda tek santrfor oynadı. Bucaspor'da Mehmet Batdal'a Erkan Taşkıran, Zafer Çevik, Umut Gündoğan gibi oyuncular orta sahadan destek olurken, Denizlispor'da ise İsmail Haktan Odabaşı, Haluk Türkeri, Can Erdem'e destek veriyordu.

İlk yarıda iki takım da ürettikleri pozisyonları gole çeviremedi ve devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıya takımlar aynı onbirlerle başladı.

Dakikalar 51'i gösterdiğinde kaleci İsmail Şahmalı ile karşı karşıya kalan tecrübeli oyuncu Zafer Çevik, yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Denizlispor daha çok atak geliştirmeye başladı.

69. dakikada Denizlispor'da ilk değişiklik yapıldı ve forvet oyuncusu Can Erdem'in yerine Ömer Gebeşçi bu sezon ilk kez sahaya çıkmış oldu.

73. dakikada Denizlispor ikinci değişikliğe gitti ve uzun bir aradan sonra forma bulan Sacko'nun yerine bir başka genç oyuncu Tugay Kaçar oyuna girdi.

Bucaspor da değişiklikler başladı ve 74. dakikada Erkan Taşkıran'ın yerine Dahmane oyuna girdi.

Teknik adamlar bu dakikalarda sadece hamle yapıyor, Bucaspor farkı artırıp rahatlamak, Denizlispor da beraberliği bulmaya çalışıyordu.

86. dakikada Denizlispor'da son değişiklik yapıldı ve Bajram Fetai'nin yerine Osman Bozkurt dahil oldu.

Bucaspor'da 88. dakikada ikinci değişiklik geldi ve Umut Gündoğan'ın yerine genç Taylan Antalyalı oyuna girdi. Son değişiklik de 90. dakikada yapıldı ve Mehmet İncebacak'ın yerine Emre Balak oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda Denizlispor daha baskılı oynamasına rağmen gol atma becerisi gösteremeyince maç 1-0 Bucaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonuçla Bucaspor ilk yarıyı 25 puanda, Denizlispor ise 21 puanda tamamlamış oldu.