Uruguay - Portekiz: 2-1 (Maç sonucu)

2018 Dünya Kupası son 16 turu karşılaşmasında Uruguay, Portekiz’i 2-1 mağlup ederek çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu. Uruguay'ın golleri Edinson Cavani'den gelirken, Pepe'nin golü Portekiz'e yetmedi.

NTV Spor 30 Haziran 2018 - 19:55
Haber Oluşturma: 30.06.2018 - 19:55 1.Güncelleme: 30.06.2018 - 20:22
AP

Dünya Kupası’nda A Grubu’ndan 3 maçta 3 galibiyet alarak ve gol yemeden çıkan , B Grubu’nu ikinci tamamlayan ile karşı karşıya geldi.  

7. dakikada Edinson Cavani’nin pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Luis Suarez, ortasını yaptı. Attığı pastan sonra arka direğe koşan Cavani, gelen ortaya yaptığı vuruş ile Uruguay’ı 1-0 öne geçirdi.  

Attığı golden sonra Uruguay, başta Cristiano Ronaldo olmak üzere Portekiz takımını ilk yarıda başarılı bir şekilde savunmayı başardı. İlk yarı 1-0 tamamlandı.  

55. dakikada Raphael Guerreiro’nun kullandığı kornerde kafa vuruşu yapan Pepe, Fernando Muslera’yı da mağlup ederek karşılaşmada dengeyi sağladı: 1-1. Bu gol, Uruguay ve Muslera’nın turnuvada yediği ilk gol oldu.  Galatasaray'da forma giyen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk golünü Beşiktaşlı Pepe'den yedi.  Uruguay'ın 3'te 3 yaparak lider bitirdiği A Grubu maçlarını gol yemeden tamamlayan 32 yaşındaki deneyimli file bekçisi, 55. dakikada Pepe'nin kafa vuruşunda topun ağlara gitmesine engel olamadı. Bu arada Pepe, kariyerinin ilk Dünya Kupası golünü kaydetti. Pepe ayrıca, 35 yaş 124 günle Portekiz'in turnuva tarihinde gol atan en yaşlı futbolcusu oldu. 

62. dakikada Pepe’den seken topta Rodrigo Bentancur pasını Cavani’ye attı. Ceza sahasının sol çaprazında topa gelişine bir plase vuran Cavani, takımını öne geçirdi ve maçın skorunu belirledi: 2-1  

Uruguay’da Galatasaraylı Muslera ve Portekiz’de Beşiktaşlı Pepe 90 dakika forma giyerken, Ricardo Quaresma ise 65. dakikada oyuna dahil oldu.  

Bu sonuçla Uruguay çeyrek finale yükseldi ve Arjantin’i 4-3’lük skorla eleyen Fransa’nın rakibi oldu. Portekiz ise turnuvaya veda etti.

 
Uruguay: 2 - Portekiz: 1

Stat: Fisht
Hakemler: Cesar Ramos, Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (Meksika)
Uruguay: Muslera, Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt, Torreira, Vecino, Nandez (Dk. 81 Sanchez), Bentancur (Dk. 64 Rodriguez), Luis Suarez, Cavani (Dk. 74 Stuani)
Portekiz: Rui Patricio, Ricardo, Pepe, Fonte, Guerreiro, William, Adrien (Dk. 65 Quaresma), Bernardo Silva, Joao Mario (Dk. 85 Fernandes), Guedes (Dk. 74 Andre Silva), Ronaldo
Goller: Dk. 7 ve 62 Cavani (Uruguay), Dk. 55 Pepe (Portekiz)
Sarı kart: Dk. 90 Ronaldo (Portekiz)