Dünya Kupası'nda dev maça doğru | Dalic takımında Brezilya dansı görmek istemiyor

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, Brezilya'ya karşı oynayacakları 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçını dört yıl önce kaybettikleri finale benzetti.

NTV Spor 08 Aralık 2022 - 18:32
Haber Oluşturma: 08.12.2022 - 18:32 1.Güncelleme: 08.12.2022 - 18:58

, 2022 çeyrek final maçında kupanın favorilerinden ile karşılaşacak. Zorlu mücadele öncesi teknik direktör Zlatko Dalic basın toplantısında soruları yanıtladı. 

"Önümüzdeki maçın çok zorlu olacağına inanıyorum. Bunu bir önceki Dünya Kupası'nda Fransa'ya karşı oynadığımız final maçıyla karşılaştırabilirim. Brezilya harika bir rakip, çok güçlü bir rakip ve bizim için büyük bir meydan okuma.

Hırvatistan küçük bir ülke. Evet, arka arkaya Dünya Kupası'nda 11 maç yaptık ve sadece Fransızlara karşı kaybettik. Umarım iki Dünya Kupası'nda başardıklarımızla bu seviyelere gelebilen ender takımlardan olduğumuzu kanıtlarız. Hedeflerimiz bununla sınırlı kalmayacak ve yarın galibiyeti almak için çalışacağız." 

- Brezilyalı futbolcuların gol sevinçleri

56 yaşındaki teknik adam, Brezilyalı futbolcuların gol sevinçleriyle rakibe saygısızlık yaptığı yönündeki eleştirilere ise şöyle yanıt verdi;

"Onların kendi dillerinde bir kutlama şekli var. Aslında eğlenceli. Birlik, beraberlik tohumları ekiyorlar. Karakterlerini ve geleneklerini sergiliyorlar ve bu onların hakları. Bu rakibe saygı mı yoksa saygısızlık mı anlamına gelir? Oyuncularımın böyle kutlama yaptığını görmek istemezdim ama onlar farklı bir kültür. Dans etmeyi seviyorlar ve onları izlemek bence güzel."

- Tite: Şampiyon değiliz

Brezilya Teknik Direktörü Tite ise takımına güneniyor:

"Kendi oyunlarını oynayan oyuncularımıza güveniyoruz. Risklerin olabileceğini bilseniz bile bu şekilde oynayacak cesaretiniz olmalı. Yine de bu şekilde devam edeceğim çünkü benim inandığım futbol bu. Şampiyon değiliz evet ancak ofansif olmaya devam edeceğiz. "

- Hırvatistan - Brezilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Katar’ın ev sahipliği yaptığı turnurva Brezilya'nın yıldızı Neymar için özel bir anlam ifade ediyor. Neymar 2 gol daha atması durumunda efsane futbolcu Pele'yi geride bırakarak 78 golle Brezilya Milli Takımı’nın en golcü ismi olacak.

İki takım bugüne kadar turnuvanın grup aşamasında iki kez karşı karşıya geldi. 2006 ve 2014'te oynanan maçları Brezilya, 1-0 ve 3-1'lik skorlarla kazandı.

Hırvatistan ve Brezilya yarın karşı karşıya gelecek. Education City Stadı'nda oynanacak ve saat 18.00'de başlayacak mücadele TRT 1'den yayımlanacak. Turu geçen taraf yarı finalde Hollanda-Arjantin maçının galibiyle karşılaşacak.