"Devletin kararı her şeyden önemlidir"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 14 Eylül 2020 - 21:31
Haber Oluşturma: 14.09.2020 - 21:31 1.Güncelleme: 14.09.2020 - 21:42

Ekotürk'e konuşan Nihat Özdemir "Hem iş hayatımız hem de spor hayatımız var. Bir yanlış yapmışsak, iş hayatımızda olsun, spor hayatımızda olsun, çıkıp yanlış yaptığımızı söylememiz lazım. Zaten her şeyi her zaman tam doğru yapacağız diye de bir durum yok. Eğer icraatın içindeysek doğru yaptıklarımız da olacaktır, yanlış yaptıklarımız da olacaktır" dedi.

Özdemir "Bitime 8 hafta kala maçları seyircisiz oynattık. Birçok yerden tenkit aldık. 'Niye seyircisiz oynattınız' dediler. Geçen sezon maçları seyircisiz oynatma kararı bizim değildi. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın 'Bundan sonra maçlar seyircisiz oynanacak' kararını açıkladı. O hafta Galatasaray-Beşiktaş derbisi vardı. Galatasaray haklı olarak seyircili oynamak istiyordu. Ama biz devletin aldığı kararın önünde duramazdık" ifadelerini kullandı.

Yayıncı kuruluş beinsports ile yaptıkları görüşmelere değinen TFF Başkanı "beinsports ile görüşmelerimiz devam ediyor. Gayet iyi şekilde yürütüyoruz. En kısa zamanda 2020-2021 sezonunda hangi rakamlarla, hangi sistemle ödeme yapılacağına dair bir noktayla varacağız ve bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. İlk görüşmelerde olumlu tablo var ama bir noktaya gelmemiz söz konusu olmadı. Onlar da bazı girişimlerinin sonucunu bekliyorlar. Kamuoyuna da açıkladılar. TFF 1. Lig'in yayınlarını TRT ile beraber götürmeye karar verdiler. Eminim ki, ticari olarak anlaştılar. Spor Toto ile isim hakkı konusunda görüşmeleri devam ediyor. Başka bir şirket, bir ekonomik kuruluş ile anlaşmaya varırlarsa bize yönlendirecekler. İnşallah önümüzdeki günlerde bir rakamda anlaşacağız ve yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

"Vaka sayıları artarsa, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Maçları oynatamayız' derse ne olur?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Nihat Özdemir "Devletin kararı her şeyden önemlidir. Çünkü devlet bir karar verince; insan sağlığını, sporcu sağlığını düşünmek mecburiyetindedir. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığımız bir karar verdiği zaman, o, devlet kararıdır. Hiçbir federasyon, devlet kararının önüne geçemez" ifadelerini kullandı.

SEMİH ÖZSOY NE DEMİŞTİ?

Nihat Özdemir "Semih Özsoy çok ağır konuşmalar yaptı. Semih Özsoy'un konuşması beni çok yaraladı. Allah'a havale ettim. Yavaş yavaş hepsini görecek merak etmesin. Ayrılmasında benim hiçbir dahlim olmadı. Kendi yaptı, kendi etti, kendi buldu. Semih Özsoy bugün nerede; yok. Ama ben buradayım" dedi.