Doping kontrolü tartışması

Emenike'nin devre arasında stattan ayrılmasının yankıları sürüyor! Nijeryalı oyuncunun tavrı, Dopingle Mücadele Talimatı açısından da tartışma yarattı.

NTV Spor 22 Mart 2015 - 23:52

Fenerbahçe'de Emenike'nin taraftarla yaşadığı krizin ardından devre arasında stadı terk etmesi doping kontrolüyle ilgili tartışmaları beraberinde getirdi.
 
Fenerbahçe'de karşılaşma sonrası doping testine  Meireles ve Mehmet Topuz girdi... Teknik Direktör İsmail Kartal bir soru üzerine "Kurada Emenike'nin ismi çıksaydı stada geri gelirdi" ifadelerini kullandı.

Buna karşın Dopingle Mücadele Talimatı'nın 17. Maddesine göre Emenike'nin stattan ayrılmaması gerekiyordu. Çünkü bu maddede, "Doping kontrol yapılacağına dair bildirim yapıldıktan sonra hiç bir futbolcu, her ne sebeple olursa olsun, doping kontrolüne alınacak futbolcular doping kontrol odasına ulaşana kadar stadı terk edemez" ifadeleri yer alıyor.
 
Kurala göre doping testine girecek futbolcular 75. dakikada belli oluyor. Talimatnamenin 18. maddesinde "Zarflar doping kontrol görevlileri tarafından müsabakanın 75. dakikasına kadar açılmadan saklanır. 75. dakikada doping kontrol görevlileri zarfları açarlar" ifadeleri yer alıyor.