Nicolo Barella: Dünya Kupası'nda bir maç bile izlemedim

Nicolo Barella, İtalya'nın 2022 Dünya Kupası'nda yer alamamasını henüz kabullenebilmiş değil.

NTV Spor 09 Aralık 2022 - 09:29
Haber Oluşturma: 09.12.2022 - 09:29 1.Güncelleme: 09.12.2022 - 09:31

, 'nın Katar'da olmamasına hâlâ o kadar üzülüyor ki henüz herhangi bir 2022  maçı izlemedi.

Gök Mavililer, eleme grubunda İsviçre'nin ardında ikinci oldu ve play-off yarı finalinde Kuzey Makedonya'ya elenerek Katar 2022'ye katılmaya hak kazanamadı. 

Roberto Mancini'nin ekibi, Mart 2022'deki şok edici mağlubiyetten sadece sekiz ay önce EURO 2020'yi kazanmışlardı.

Barella, Avrupa şampiyonu olmanın sevincini ve üst üste ikinci kez Dünya Kupası'na katılamamanın hayal kırıklığını yaşayan isimlerden biri oldu. Hayal kırıkılığını üzerinden atamayan orta saha oyuncusu henüz herhangi bir Dünya Kupası maçı izlemediğini söyledi.

La Gazzetta dello Sport'a konuşan Barella, "2022 Dünya Kupası'nda maç izlemedim çünkü hala ne hissettiğimi anlayamıyorum. Bu büyük hayal kırıklığı karşısında aklım başımda değil. Sahanın her zaman konuştuğunu söylerler, bana göre bu sefer sonuç adil değildi. Bizim yaşadığımız başkasının başına gelebilir. Bana göre, Avrupa Şampiyonası'nı veya Copa America'yı kim kazanırsa kazansın, her zaman Dünya Kupası'nda oynamalı." dedi.

Katar'da çeyrek final maçları bugün başlıyor. 25 yaşındaki oyuncu kararını değiştirip bazı takım arkadaşlarını izleyecek mi?

"Belki biraz izlerim. Takım arkadaşlarımdan biri kazanırsa, mutlu olacağım. Marcelo Brozovic olmasını isterdim, böylece Rusya 2018'deki finali kaybettikten sonra intikam alabilirler."

Inter forması giyen Barella, İtalya Milli Takımı ile çıktığı 42 maçta 8 gol kaydetti.