Eneramo Sivasspor'da

Sivasspor, Esperance Sportive takımından Michail Eneramo'yu transfer etti.

NTV Spor 18 Ocak 2011 - 20:23

Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor'un, Nijeryalı golcü oyuncu Michail Eneramo ile anlaşma sağladığı bildirildi.

Ligin ikinci yarısında düşme potasından uzaklaşmak isteyen Sivasspor, bu kapsamda ara transfer döneminde kadrosunu güçlendiriyor. Ara transfer döneminde Beşiktaş'tan kaleci Korcan Çelikay (23), Çek Cumhuriyeti takımlarından Victoria Plzen'den stoper Jakub Navratil (26) ve ön libero Tomas Rada (27), Polonya'nın Bialystok takımından sağ açık ve forvet arkası oynayabilen Kamila Grosicki (22), Brezilya'nın Coritiba FC Kulübü'nden gole dönük oyuncu Sandro Da Silva Mendonça'yı (27) transfer eden Sivasspor, forvet arayışları kapsamında Tunus'un Esperance Sportive takımında forma giyen Nijeryalı golcü Michael Eneramo ile de anlaşmaya vardı.

Ligin ikinci yarısının ilk haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını İstanbul'da sürdüren Sivasspor'un anlaşma sağladığı Nijeryalı golcünün, İstanbul'a geldiği ve takımla birlikte idmana çıktığı belirtildi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın isteği üzerine transfer edilen 1985 doğumlu golcü oyuncunun, yarın İstanbul'da sağlık kontrolünden geçtikten sonra Sivasspor ile sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Eneramo ile 2,5 yıllık sözleşme  imzalanmasının planlandığı ifade edildi.

Bu transferle birlikte Sivasspor'un kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı 10'a yükseldi. Sivasspor'un kadrosunda yeni transferler Michael Eneramo, Jakub Navratil, Tomas Rada, Kamila Grosicki, Sandro Da Silva Mendonça'nın yanı sıra kaleci Sead Ramoviç (Bosna Hersek), stoper Deniss İvanovs (Letonya), orta saha oyuncusu Souleymane Keita (Mali) ve golcü oyuncular Yannick Kamanan (Fransa) ve Ricardo Pedriel Suarez (Bolivya) bulunuyor.

Sakatlığı nedeniyle 4 ay sahalardan uzak kalacak Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo'nun sözleşmesini ise sezon sonuna kadar donduran Sivasspor, yine Gabonlu orta saha oyuncusu Bruno Zita Mbanangoye, Kamerunlu orta saha oyuncusu Alioum Saidou ve Tunuslu orta saha oyuncusu Nabil Taider ile yollarını ayırmıştı.

ÇALIMBAY GÖZÜNÜ GALATASARAY'A DİKTİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçı hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, ''Bütün amacımız taraftarımıza galibiyet armağan etmek'' dedi.

Çalımbay, yaptığı açıklamada, Antalya kampının ardından İstanbul'a geçerek, Galatasaray maçı hazırlıklarına devam ettiklerini söyledi.

Ligin ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Çalımbay, Galatasaray maçının önemini vurgulayarak, ''Bütün amacımız taraftarımıza galibiyet armağan etmek'' ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmaları kapsamında Nijeryalı golcü oyuncu Michael Eneramo ile anlaşmaya vardıklarını ifade eden Çalımbay, izledikleri oyuncular arasında yer alan Eneramo ile ilk etapta anlaşamadıklarını, ancak Nijeryalı oyuncuyla şimdi ilk teklife göre daha iyi bir fiyata anlaşma sağladıklarını söyledi.

Hava toplarına iyi çıkabilen Eneramo'nun, takım kaptanı Mehmet Yıldız gibi kuvvetli bir oyuncu olduğunu belirten Çalımbay, ''Bir problem yok, Eneramo kampa katıldı, sözleşme imzaladık, yarın sağlık kontrolünden geçecek'' dedi.

Eneramo ile birlikte transferi noktaladıklarını ifade eden Çalımbay, ara transfer döneminde kadrolarına kattıkları oyuncuların genelde iyi futbolcular olduklarını, hepsini izleyip transfer ettiklerini söyledi.

Sivasspor, ara transfer döneminde Eneramo'nun yanı sıra kaleci Korcan Çelikay, stoper Jakub Navratil, ön libero Tomas Rada, orta saha oyuncusu Kamila Grosicki, gole dönük oyuncu Sandro Da Silva Mendonça'yı kadrosuna katmıştı.