Fatih Tekke: Fenerbahçe'ye yenilmek şu durumda sürpriz değil

İstanbulspor'un başında ilk maçına çıkan teknik direktör Fatih Tekke, 5-2 yenildikleri Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Fenerbahçe'ye yenilmek şu durumda sürpriz değil. Beş golün hemen hepsi de büyük hata" dedi.

NTV Spor 30 Ekim 2022 - 19:49
Haber Oluşturma: 30.10.2022 - 19:49 1.Güncelleme: 30.10.2022 - 20:31

'ye 5-2 yenildikleri maçı değerlendiren Teknik Direktörü , "Fenerbahçe'ye yenilmek şu durumda sürpriz değil. Ancak maç 2-1'e ve 3-2'ye geldi. İlk yarıda ve hatta maçın tamamındaki ön alan baskasında oyuncularımız yoruldular. Maçın başında oyuncularıma "Rakibimizin önemli oyuncuları var, hata yaparsanız gol yeme şansınız çok fazla" dedim" açıklamasını yaptı. 

"Bugün yediğimiz beş golün hemen hemen hepsi de büyük hata" diyen tekke, "Duran toplar, penaltı. Böyle hata yapmamalıydık. Oyuncuların istek ve arzusundan çok memnunum. Oyuncuların performansından memnunum. En azından ikinci yarı risk alıp oynama isteği, ikinci bölgede biraz daha topa sahip olma ve istediğimiz golleri bulma açısından önemli. Oyuncu hata yapıyor. Bazen bu büyük sonuçlara mal oluyor. Yoksa maçın skoru genel hatlarıyla Fenerbahçe'nin tüm oynadığı maçlara baktığınızda bu değil ama bu antrenör şanssızlığı diyelim. Bundan sonra oynayacağımız en azından araya kadar çok önemli iki maçımız var. Oyuncularımın isteğinden gayet memnunum." ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe'nin ilk yarıda köşe vuruşu kullanmadığını dile getiren Tekke, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe'nin ciddi oyuncularının olduğunu maç öncesinde de söyledim. Hata yapınca cezalandırılırsınız. Atılan 5 gol gayet doğal. Yarıştığımız takımlar arasında Fenerbahçe yok. Bizim için en azından oyuncuların istek ve arzusu olumlu. Bireysel basit hatalar olumsuz ama bu ligde kalmak için ekip olarak düşüncemiz, topa sahip olarak oynamamız gerektiği. Bunun da riskleri var. Fenerbahçe'yi tebrik ederim."

Fenerbahçe'yi savunmada beklemenin doğru olmayacağına inandığını aktaran Tekke, "Biz Fenerbahçe'yi bekleyemezdik. Ön alan baskısı yaptık. Kazandığımız toplarla kenarlardan oynamayı hedeflemiştik ama çok mümkün olmadı. Maçın genelinde baktığınızda oynamaya ve topa sahip olmaya çalıştık. Büyük takımlara otobüs çekebilirsiniz ama oyuncu kalitesi var." diyerek sözlerini tamamladı.

📈SPOR TOTO SÜPER LİG PUAN DURUMU📈