Fatih Terim: Oyun ilk yarı kopmalıydı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Konyaspor galibiyetini yorumladı, "Oyun ilk yarı kopmalıydı" dedi.

NTV Spor 17 Ekim 2021 - 15:27
Haber Oluşturma: 17.10.2021 - 15:27 1.Güncelleme: 17.10.2021 - 17:28

1-0 kazanılan İttifak Holding maçını yorumlayan Teknik Direktörü , "Yaptığımız küçük bir değişiklik ilk yarı bizi çok pozitif oynattı. Olağanüstü bir oyun oldu bizim adımıza. Pozisyon olarak müthiş pozisyonlar yakaladık. Golü çok erken bulduk. Bayağı pozisyon bulduk. Bunların herhangi birini gole çevirmemiz gerekirdi. Bunlardan bir tanesini gole çevirseniz başka bir oyun oynanacak. İlk yarı zaten neticeyi almalıydık, farklı olarak almalıydık. İlk yarıdaki oyun galibiyet için yeterdi. Bunun süresini daha fazla uzatmamız lazım. Her oyunu her oyuncuyla oynayamazsınız. İlk yarıdaki bazı şeyler pozitif ama ikinci yarı çok doğru oturmadı. Ne oynarsak oynayalım anlayışımız ve felsefemiz değişmedi. Üç puandan memnunum. Bazen iyi oynayamayabiliriz. Böyle durumlarda üç puan almak çok öremli. İlk yarı bütün dokunmalarımızın karşılığını aldık"dedi. 

İkinci yarıda Konyaspor'un daha etkili olduğunu kaydeden Terim, "İkinci yarı çok da bu konuda bir şey demememe rağmen üç puanın kritik oluşu, bir çok iyi oynadığımız maçı gereksiz kaybetmemiz, koruma iç güdüsüne dönüştürdü. Esasında Konyaspor'daydı top. Bir pozisyonun haricinde bayağı iyi savunduk. Bazen savunmada kaldık. Buradaki üç puan çok önemliydi. Bazen iyi oynamadığımızda puanı almasını bilmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

"Oyun ilk yarı kopmalıydı" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "İkinci yarı bu tip bir oyuna maruz kalmazdık. Ama mücadeleden, kazanma arzularından memnunum. Galatasaray seyircisine daha fazla gol ve daha iyi oyun seyrettirmek isterdik ama yakın gelecekte bunu yaparız" açıklamasını yaptı. 

Sacha Boey'in sağlık durumunun sorulması üzerine de Terim, "Doktorlar ve sağlık heyetiyle görüşeceğim. Geçen seferki gibi bir daha sıkıntı yaşarsak daha kötü olur diye bir düşünceleri var. Onu da Berkan'ı da Marcao'yu da oynatmak isteriz. En kötü Beşiktaş maçına oynar" yanıtını verdi.