Fransa'yı Benzema sırtlıyor!

Fransa, Karim Benzema'nın omuzlarında yükseliyor. Bir dönem milli formayla 16 ay boyunca gol atamayan Benzema, son 7 maçta 8 kez fileleri havalandırdı.

NTV Spor 17 Haziran 2014 - 19:35

Fransa'nın, Honduras ile oynadığı açılış maçında hat-trickin kıyısından dönen Karim Benzema, bir dönem ulusal alay konusu haline gelmişti. Milli formayla 16 ay boyunca gol atamayan yıldız oyuncu, teknik direktör Didier Deschamps tarafından yedek bırakılmasına karşın mücadeleden vazgeçmedi.

Avustralya ile geçen Ekim ayında oynanan özel maçta 16 aylık suskunluğunu bozan Benzema, bugün takımın belki de en önemli ismi konumunda. Teknik direktör Deschamps, son 7 milli maçta 8 gol atan Benzema'nın omuzlarına taşıyabileceğinden fazla sorumluluk yüklenmesini istemiyor.

Honduras maçında attığı 2 golün ardından, başarılı oyuncunun Platini ya da Zidane'ın misyonunu üstleneceği yolunda yorumlar okuduğunu belirten Deschamps; "Benzema'yı Platini ve Zidane ile karşılaştırmamak gerekiyor. Onlar, Fransa'nın Avrupa ve Dünya şampiyonu olmasını sağlayan büyük isimlerdi. Zidane ise çok yüksek standartlara sahip bir forvet. Karim'in özel bir görevi olduğunu düşünmesini istemiyorum. Tek istediğim en iyi oyununu ortaya koyması" dedi.