Hollanda polisi önlem alıyor!

Hollanda polisi, Feyenoord-Roma maçı için Rotterdam'a gelecek olan İtalyan taraftarların olay çıkarmaması adına ek güvenlik önlemi aldı.

NTV Spor 25 Şubat 2015 - 12:33

Hollanda polisi, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda yarın oynanacak Feyenoord-Roma maçı dolayısıyla Rotterdam'a gelecek İtalyan taraftarların olay çıkarmaması için ek güvenlik önlemi aldı.

Maçın oynanacağı Rotterdam'a 2 bin 400 kadar Roma taraftarının gelmesi beklenirken alınan önlemler kapsamında, büyük kısmı Amsterdam Schiphol Havaalanı'na gelecek taraftarlar, buradan özel bir trenle Rotterdam'a götürülecek. Maç saatine kadar polis gözetiminde kentteki bir bölgede tutulacak taraftalar, karşılaşmanın başlamasına yakın, otobüslerle güvenlik önlemleri altında stada getirilecek.

Rotterdam polisine, gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanması için yakın şehirlerden takviye yapılması da planlanıyor.

Taraftarlarına örnek bir tavır sergilemeleri çağrısında bulunan Feyenoord yönetimi ise Rotterdam Merkez Garı'nda bulunan kulübün lisanslı ürünlerini satan mağazanın güvenlik gerekçesiyle maç günü kapalı tutulacağını, stattaki güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı.

Feyenoordlu taraftarların, geçen hafta iki takım arasında Roma'da oynanan ilk maç öncesinde çıkardığı olaylar büyük tepki çekmişti. Hollandalı bir grup taraftarın, Roma'nın Campo dei Fiori ve Piazza di Spagna meydanlarında çıkardıkları taşkınlıkta, bazı tarihi eserlerin yanı sıra park halindeki araçlar ve çevre zarar görmüştü. İtalyan polisi olaylara sebebiyet veren bazı taraftarları gözaltına almıştı.