İngiliz genç yetenekler, Avrupa'ya damga vurdu

UEFA Avrupa Ligi ilk hafta maçlarında İngiliz takımları Manchester United ve Arsenal galibiyete ulaşırken maçlardan çok gol atan genç oyuncular konuşuldu.

NTV Spor 20 Eylül 2019 - 14:57
Haber Oluşturma: 20.09.2019 - 14:57 1.Güncelleme: 23.09.2019 - 09:31
Solda Bukayo Saka, ortada Joseph Willock, sağda Mason Greenwood

UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United, Astana'yı 1-0 mağlup etti. Kırmızı Şeytanlar'a galibiyeti getiren golü 17 yaşındaki genç yeteneği attı. Bir diğer maçta , Eintracht Frankfurt'u 3-0'la geçerken gollerin ikisi 20 yaşındaki ile 18 yaşındaki 'dan geldi. Üç oyuncu da bu sezon A takımlarına yükseldiler.

Mason Greenwood

Manchester United'ta bu sezon A takıma yükselen 17 yaşındaki genç yetenek Mason Greenwood, UEFA Avrupa Ligi'nde Astana'ya karşı ilk Avrupa kupası maçına çıktı. İlk Avrupa kupası maçında ilk golünü de atan İngiliz santrfor, takımını 1-0'lık skorla galibiyete taşıdı.

Altyapıdan bu sezon Manchester United A takımına yükselen Greenwood, Premier Lig'de çıktığı 4 maçta 47 dakika süre aldı. Güncel piyasa değeri 10 milyon € olan 17 yaşındaki Greenwood, İngiltere U21 milli takımının da formasını giyiyor.

Joseph Willock

Arsenal'in genç yıldızı Joseph Willock da tıpkı Greenwood gibi bu sezon Arsenal formasıyla A takıma yükseldi. UEFA Avrupa Ligi'nde Arsenal'in 3-0 kazandığı Eintracht Frankfurt maçında ilk 11'de başlayan genç yetenek takımının ilk golünü kaydetti. Joseph Willock, kariyerinde çıktığı ilk Avrupa kupası maçında A takım kariyerinin ilk golünü Eintrach Frankfurt'a attı.

20 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu, bu sezon Premier Lig'de 4 maçta 265 dakika süre alarak hocası Unai Emery ile birlikte önemli süreler buldu. Genç yetenek Willock, geçen sezon Arsenal U23 takımının formasıyla çıktığı 10 maçta 7 gol kaydetti.

Bukayo Saka

Arsenal'da bu sezon A takım kadrosuna dahil edilen bir diğer genç yıldız adayı olan Bukayo Saka, UEFA Avrupa Ligi'nde Arsenal'in 3-0'lık galibiyetine 1 gol ve 2 asistle katkıda bulundu. A takım formasıyla ilk maçına çıkan genç oyuncu, ilk golünü de bir Avrupa kupası maçında atmış oldu. Bu sezon Premier Lig'de henüz forma şansı bulamayan Bukayo Saka, İngiltere U19 milli takımında 6 maçta 3 golü bulunuyor.