İstanbul BŞB gözünü play-off'a dikti

Spor Toto Süper Lig'de güçlü rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB), gözünü play-off'a dikti.

NTV Spor 26 Ocak 2012 - 10:30

Spor Toto Süper Lig'de güçlü rakibi Fenerbahçe'yi 3-2 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB), gözünü play-off'a dikti.

Bu sezon lige Galatasaray (2-0) ve Trabzospor (1-0) galibiyetleriyle iyi başlayan ve 12. hafta sonunda 6 galibiyet, 3 mağlubiyet, 3 beraberlikle 21 puan toplayıp 4. sırada yer alan İBB Spor, bu maçtan sonra düşüşe geçti.

İstanbul ekibinde, 10. haftada Abdullah Avcı'nın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü olmasının ardından takımın başına Arif Erdem geçerken, turuncu-lacivertliler 12. haftadan sonra üst üste 8 maçta galibiyet alamadı. 8 maçta 5 yenilgi, 3 beraberlik alan İBB Spor, 20. hafta sonunda 24 puanla 13. sıraya kadar geriledi.

Ligde 21. haftada 21 Ocak'ta Manisaspor'u 3-2 yenerek, kötü gidişine ''dur'' diyen İstanbul temsilcisi, dün de 22. hafta maçında Fenerbahçe'yi aynı skorla 3-2 yendi. 4 günde aldığı üst üste 2 galibiyetle çıkışa geçen ve 30 puanla 8. sıraya yükselen turuncu-lacivertliler, play-off'u hedefliyor.

DİZAR: HEDEFİMİZ PLAY-OFF'A KALMAK
İBB Spor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar, Fenerbahçe'yi iyi oynayarak yendiklerini belirterek, ''Kazandığımız için mutluyuz. Hedefimiz play-off'a kalmak'' dedi.

Dizar, Fenerbahçe maçına iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, ''Geçtiğimiz haftalarda da iyi oynuyorduk, ancak bunu skora yansıtamıyorduk. Son iki maçtır, skora da yansıttık. Fenerbahçe karşısında iyi oynayarak, galip geldik. Kazandığımız için mutluyuz, hedefimiz play-off'' diye konuştu.

Galatasaray'a 4-1 yenildikleri maçta da dünkü Fenerbahçe maçındaki gibi oynadıklarını kaydeden Kamil Dizar, ''O maçta ilk yarı Galatasaray'a pozisyon vermedik. Ancak ikinci yarıda 10 kişi oynayınca, mağlup olduk. Maçlarda 11'e 11 olduğumuz sürece iyi pas yapıyoruz, iyi oynuyoruz. Son iki maçta galibiyet alarak, çıkışa geçtik'' ifadelerini kullandı.

Dizar, takımın 8 maç galip gelemediği dönemde de takıma ve Arif Erdem'e inandıklarını her zaman söylediklerini belirterek, ''Arif hoca da iyi futbolumuzun skora yansımasından oldukça memnun. Üst üste iki galibiyetle özgüvenini yakalamış oldu. Bundan sonra daha iyi olacak. Kaliteli bir kadromuz var. Ama bundan sonraki maçlara da aynı ciddiyetle çıkmalıyız. Umarım bu galibiyetleri seriye dönüştürerek, play-off'a kalırız. Teknik ekibe, futbolcularımıza ve taraftarımız ''Boz Baykuşlar''a teşekkür ediyorum'' dedi.