İstatistikler Beşiktaş diyor!

Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor, yarın ligde 36. kez karşılaşacak. Oynanan 35 karşılaşmada siyah-beyazlıların galibiyetlerde 25'e 3'lük üstünlüğü bulunuyor. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

NTV Spor 14 Nisan 2013 - 10:32

Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 36. kez karşı karşıya gelecek.
        
İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sona eren maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 35 lig maçının 25'ini Beşiktaş, 3'ünü Medical Park Antalyaspor kazandı, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı.
        
Siyah-beyazlıların attıkları toplam 80 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 31 gol kaydedebildi.
        
Sezonun ilk yarısında Antalya'da yapılan maçtan 5-3'lük skorla Beşiktaş galip ayrıldı.
        
BEŞİKKTAŞ 19 MAÇTIR YENİLMİYOR        
Rakibiyle ligde yaptığı son 10 maçı da kazanan siyah-beyazlılar, Medical Park Antalyaspor karşısında son 19 Süper Lig karşılaşmasını yitirmedi.
        
Medical Park Antalyaspor'a en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında, 3 Mayıs 1998'de İstanbul'da yapılan maçta 1-0 mağlup olan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 19 lig maçının 16'sını kazandı, 3 kez de berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ EVİNDE AÇIK ARA ÜSTÜN        
Beşiktaş'ın, Medical Park Antalyaspor karşısında ev sahibi takım sıfatıyla yaptığı maçlarda rakibine açık ara üstünlüğü göze çarpıyor.
        
Siyah-beyazlılar, Akdeniz temsilcisiyle, birini cezası nedeniyle Eskişehir'de yaptığı iç sahadaki 17 karşılaşmanın 14'ünde sahadan galibiyetle ayrılırken, bir kez rakibine yenildi, 2 kez de berabere kaldı.
        
Beşiktaş, iç sahadaki maçlarda kırmızı-beyazlıların filelerini toplam 39 kez havalandırırken, kalesinde ise yalnızca 7 gol gördü.