İşte Güneş'in derbi kadrosu!

Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş'ta kadro netleşiyor...

NTV Spor 27 Şubat 2016 - 18:53

Teknik direktör Şenol Güneş, hafta boyunca yapılan taktik antrenmanlarda son oynanan Gençlerbirliği maçının ilk 11'ni as takım olarak denemişti. Tecrübeli teknik adam, derbide de takımını aynı kadro ile sahaya sürmeyi planlıyor. Beşiktaş'ın derbiye Tolga Zengin - Beck, Marcelo, Alexis, İsmail - Hutchinson, Oğuzhan - Quaresma, Sosa, Olcay - Mario Gomez 11'iyle çıkması bekleniyor.

Sol ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği maçında kadroya alınmayan Gökhan Töre ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayacak.

Şenol Güneş oyuncuları ile yaptığı toplantılarda üzerinde durduğu öncelikli konu ise oyun disiplini oldu. Deneyimli çalıştırıcı ilk düdükten itibaren belirledikleri taktiğe göre oynamanın önemini vurgularken, sakin kalan tarafın kendileri olması gerektiğinin altını çizdi.

PRİM 40'AR BİN TL
Siyah-beyazlı formayla ilk kez derbiye çıkacak olan Marcelo ve Alexis ile de özel görüşmeler yapan Şenol Güneş, iki oyuncudan da tecrübelerini sahaya yansıtmasını istedi. Özellikle ilk dakikalarda Fernebahçe'nin evinde oynamanın avantajı ile kurmaya çalışacağı baskıya vurgu yapan Şenol Güneş, rakibin savunma beklerinin oyuna katılımlarının en düşük seviyede tutulmasını istedi.

Yönetim kurulu da derbi galibiyeti halinde dağıtılacak primi büyük oranda belirledi. Kadıköy 3 puan kazanılması halinde 40'ar bin Türk Lirası prim ödemeyi planlayan yönetim, skora göre bu rakamı artırmayı da düşünüyor.