Volkan Demirel'den kura yorumu: Jorge Jesus'un istediği oldu

Volkan Demirel, UEFA Avrupa Konferans Ligi kura çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

NTV Spor 26 Ağustos 2022 - 13:31
Haber Oluşturma: 26.08.2022 - 13:31 1.Güncelleme: 26.08.2022 - 14:07
Anadolu Ajansı

İstanbul'da yapılan UEFA Avrupa Konferans Ligi 2022-2023 sezonu gruplarının kura çekiminde görev alan eski milli kaleci Volkan Demirel, Türk takımlarının eşleşmelerini değerlendirdi.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasının grupları, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan kurayla belli oldu. Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un Avrupa Konferans Ligindeki rakipleri belli oldu.

UEFA Genel Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti'nin hazır bulunduğu kura, eski milli kaleci Volkan Demirel ve eski Çek futbolcu Vladimir Smicer tarafından çekildi.

Birinci torbadan kuraya katılan Medipol Başakşehir, A Grubu'nda Fiorentina, Hearts ve RFS ile karşılaşacak. Üçüncü torbada bulunan Demir Grup Sivasspor, G Grubu'nda Slavia Prag, CFR Cluj ve Ballkani ile mücadele edecek.

Kura çekiminde görev aldıktan sonrası basına konuşan Volkan Demirel, "Kura çekiminde bulunmak benim için de ayrı bir mutluluk. Heyecanlandım. Güzel bir tecrübe oldu." dedi.

Demirel, "Tüm takımlara başarılar diliyoruz. Kupanın hikayesi burada başladı. İnşallah ya Başakşehir ya da Sivasspor kupayı ülkemize getirir. Hikaye burada başladığı için güzel bir son olur." şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve Trabzonspor hakkında ise Demirel, "(Fenerbahçe Teknik Direktörü) Jorge Jesus, Dinamo Kiev'i istemişti. Onun istediği bir kura oldu. Umarım istediğini bu sefer sonuç olarak da alırız." ifadelerini kullandı.

Demirel, "Umarım Trabzonspor ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplardan çıkıp yollarına devam ederler. " diye konuştu.

Fenerbahçe, B Grubu'nda Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaca ile birlikte yer alırken Trabzonspor ise, H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşmişti.