"Kadıköy'de 6-0'ı hak etmedik"

Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, takım olarak Fenerbahçe karşısında aldıkları farklı mağlubiyeti hak etmediklerini söyledi.

NTV Spor 19 Mayıs 2011 - 08:14

Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ''Benim takımım Fenerbahçe maçındaki skoru hak edecek bir takım değil'' dedi.

Bakkal, sezonun son maçında karşılaşacakları Medical Park Antalyaspor maçından galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, ''Ancak demoralize olduğumuz Fenerbahçe maçından sonra bu maçı kazanmanın kolay olmadığını biliyorum. Her şeye rağmen kazanmak için elimizden geleni yapacağız ve sezonun son maçını galibiyetle kapatacağız. Benim takımım Fenerbahçe maçındaki skoru hak edecek bir takım değil'' diye konuştu.

Göreve geldiği günden beri gerçekleştirmek istediği her hedefi tutturduğunu ifade eden Bakkal, ''Göreve geldiğimde bir hedef belirlemiştim. Ne olursa olsun yensek de, yenilsek de taraftarımıza iyi futbol izletecektik. Bugüne kadar bunu gerçekleştirdik. Ancak Fenerbahçe maçında bunu başaramadık. Onda da dış etkenlerden dolayı bu skoru aldık. Onun için ben hiçbir oyuncuma da suç bulmadım. Zaten oyuncularıma suç bulmam. Hedeflerimize ulaştığımızı düşünüyorum. Fenerbahçe maçı hariç... O penaltı pozisyonları, kırmızı kartlarımız, yani bizim coşkulu oyunumuzu etkileyen etkenler olmasaydı, oradan da başımız dik ayrılacağımızı düşünüyordum. Çünkü ilk 20 dakika çok iyi götürdüğümüz bir maçtı. Ondan sonra eksik yakalanınca tabii ki yenilgi yaşıyorsunuz. Bu maça kadar bütün dediklerim oldu, özellikle Gaziantepspor maçı mağlup olduk öyle. İçerde Kardemir Karabükspor'a puan verdik öyle. Burada geldiğim günden itibaren hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum'' dedi.

İLK HEDEF REKOR
Mesut Bakkal, Medical Park Antalyaspor maçını kazanarak, son 8 yılın puan rekorunu kırmak istediklerini vurguladı.

Bakkal sözlerini şöyle sürdürdü:
''Antalyaspor maçının bir önemi de 8 yıllık puan rekorumuzu kırmak. Antalyaspor maçını kazanırsak eğer, 8 yıl boyunca ulaşamadığımız bir puana ulaşacağız. Bu birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz sezonu iyi kapatmak. Seyircimizle iyi vedalaşmak istiyoruz. Antalyaspor ligin iyi takımlarından biri. Biz de galibiyet serimizi 5 yapmak istiyoruz. Bu maçı kazanarak, iyi bir sonuç alıp, seyircimizle vedalaşma maçını da galibiyetle bitirmek istiyoruz. Yani Ankaragücü olarak seyirci, yönetici, taraftar birlikteliğini sağladık. Bu bence çok büyük bir başarıydı ve takımın güveni kendine geldi. İstediğimiz başarıya ulaştık mı? Ulaştık. Ben 41 puana iyi diyorum. Antalyaspor maçını da kazanırsak 44 puana ulaşmış olacağız ki bu da iyi bir puan diyorum.''

Ankaragücü Teknik Direktörü Bakkal, göreve yaptığı 9 maçta 4 galibiyet 3 beraberlik aldıklarını anımsatarak, ''Antalyaspor'u da yenersek 5 galibiyete ulaşmış olacağız, bu da 10 haftada gayet iyi sonuç diyorum. 10 maçta 18 puan yapıyor ki bu da iyi bir ortalama, ama kazanırsanız tabii iyi bir ortalama. Fenerbahçe maçı hariç dediğimiz o coşkulu oyunu her zaman sağladığımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Yeni sezonda görevde kalması halinde mevcut kadroyu bozmadan birkaç takviyeyle yakaladıkları trendi devam ettirmek istediklerini söyleyen Bakkal, sözlerini şöyle tamamladı:
''Transfer konusunda çok fazla bir ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Birkaç tane mevkiye belirlediğimiz oyuncular var, onları alacağız. Elimizde kiralık futbolcular var, onların tekrar takıma kazandırılması adına geçen haftadan itibaren bugün de irtibatlarımız sürüyor. Yani hazır bir kadro var. Başka takımlarda oynayan kiralık oyuncularımız var, onların gelmesiyle daha da güçleneceğiz. Eksik bölgelerimizi tamamlayıp, hedefli bir takım oluşturup, ilk geldiğimiz günden itibaren yakalanmış trendi devam ettirmek istiyoruz.''