Kayıhan: Denizlispor'u yenmek zorundayız

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, zirve için Denizlispor'u mağlup etmekten başka çareleri olmadığını söyledi.

NTV Spor 03 Şubat 2011 - 07:56

Bank Asya 1. Lig'de hafta sonu sahasında Denizlispor'u ağırlayacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ümit Kayıhan, şampiyonluk yarışında var olmak için en büyük rakiplerinden biri olan  Denizlispor'u iç sahada yenmek zorunda olduklarını söyledi.

Kayıhan, ligde şampiyon olup Süper Lig'e çıkmak istediklerini belirterek, ''Denizlispor da en güçlü rakiplerimizden biri. İç sahada başarılı, dış sahada başarısız bir grafiğimiz var. Bu  problemimizi çözemedik. Ancak bu maç, Diyarbakırspor ve Karşıyaka maçlarından çok daha farklı olacak. Denizlispor karşısında kendi saha ve seyircimizin önünde oynama avantajını kullanmak istiyoruz. Şampiyonluk yarışında var olmak istiyorsak en büyük rakiplerimizden biri olan Denizlispor'u iç sahada yenmek zorundayız'' dedi.

Çok önemli transferler yaptıklarını ifade eden Kayıhan, ''Bundan önce oynadığımız maçlarda bazı arkadaşlarımızın eksikliklerini hissederek iyi neticeler alamadık. Biz de alternatifli güçlü bir kadro oluşturduk. Sakatlıklar ve cezalıların çok olduğu dönemlerde kadro derinliğimiz çok büyük katkı sağlayacak. Artık hiçbir mazeretimiz yok. Yeni katılan arkadaşlarımızı hafta içerisindeki idmanlarda görme imkanı buluyoruz. İdman sahası en büyük aynamız. Arkadaşlarımız tam kapasite ile hazır olmasalar da hiçbirinin idman eksiği yok''  diye konuştu.

Karşıyaka maçında başına darbe alan Koray Avcı'nın çok fedakar bir futbolcu olduğunu dile getiren Kayıhan, ''Bir başka oyuncu olsa en az iki hafta oynamaz. Gözünün içerisinde sekiz  tane dikiş, dışında bir tane dikiş ve elmacık kemiğinde kırığı var. İzmir'deki ameliyatında yanındaydım. Orada bana (Hocam eğer bana görev verirseniz bu halimle dahi Denizlispor maçında oynarım) dedi. Bu arkadaşımızın bu denli yüreği ve arzusu varsa biz de onu maske ile oynatacağız'' şeklinde konuştu.